Ministerraad van 13 november 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 13/11/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 13 november 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Aanvulling wetgeving rond pensioenmaatregelen voor geintegreerde politie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed over een aanvulling op de pensioenmaatregelen voor leden van het operationeel kader van de geintegreerde politie.

* Integratie van de tak gezinsbijslag van DIBISS in FAMIFED

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van protocol goed dat het aantal publieke kinderbijslagfondsen rationaliseert en daardoor de uitbetaling van de kinderbijslag via dezelfde werkprocessen laat verlopen.

* Uitbating en onderhoud van technische installaties binnen diverse kwartieren van Defensie

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput akkoord met het opstarten van overheidsopdrachten voor de uitbating en het technisch onderhoud van technische installaties binnen diverse kwartieren van Defensie.

* Nationaal actieplan 2015-2019 tegen alle vormen van gendergerelateerd geweld

De ministerraad neemt op voorstel van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs akte van het nationaal actieplan 2015-2019 om alle vormen van gendergerelateerd geweld te bestrijden. Het plan wordt uitgebreid voorgesteld op dinsdag 24 november.

* Amendementen inzake gezondheidszorg op de programmawet

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block ontwerpen van amendement op de programmawet goed over de niet-indexering van de honorariasectoren binnen de gezondheidszorg in 2016 en over het toekomstpact voor de patient met de
farmaceutische sector.

* Regie der Gebouwen: verkoop van een voormalige bunker aan het Institut Saint-Louis van Namen

De ministerraad gaat op voorstel van de minister belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon akkoord met de onderhandse verkoop van een voormalige bunker, gelegen in de Rue des Dames Blanches in Namen, aan de vzw Institut Saint-Louis.

* Ondersteuning van Defensie aan Fedasil voor noodopvang vluchtelingen

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een pakket goed met tijdelijke opvangplaatsen die via Defensie worden aangeboden en snel gebruikt kunnen worden.

* Inschrijving punt op de agenda van het Overlegcomite over budget voor het Interfederaal Gelijkekansencentrum

De ministerraad gaat op voorstel van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs akkoord om een punt op de agenda van het Overlegcomite van 25 november 2015 in te schrijven over het budget voor het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

* Aanwijzing van commissarissen belast met de afbakening van de rijksgrens tussen Belgie en Nederland in Vise

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een ontwerp van koninklijk besluit goed over de aanwijzing van Belgische commissarissen die belast zijn met de afbakening van de rijksgrens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden en Margraten en de
Belgische gemeente Vise.

* Amendementen op de programmawet om definitie van flexiloon te verduidelijken

De ministerraad keurt ontwerpen van amendement op de programmawet goed rond de definitie van het flexiloon.

* Regels voor het internationale vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant een ontwerp van koninklijk besluit goed over het internationale vervoer van aan bederf onderhevige levensmiddelen en het gebruik van speciale vervoermiddelen bij dit vervoer.

* Vrijstelling bepaalde werknemersbijdragen voor zeesleepvaartsector en sector van de maritieme bagger verlengd

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de vrijstelling van bepaalde werknemersbijdragen voor de zeesleepvaartsector en de sector van
de maritieme bagger verlengt.

* Regeling eigendomsoverdacht van de Staat naar het Waals Gewest: twee terreinen op luchthaven Charleroi

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin de eigendomsoverdracht geregeld wordt van twee terreinen op de luchthaven van Charleroi van de Staat naar het Waals Gewest.

* Legercontingent voor 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een voorontwerp van wet goed dat het legercontingent voor 2016 vaststelt.

* Financiering Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg 2015

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin een bedrag vastgelegd wordt waarmee het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg in 2015 gefinancieerd wordt via het RIZIV.

* Werken op afstand binnen Defensie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een voorontwerp van wet goed over werken op afstand binnen het Ministerie van Defensie.

* Contractverlenging van Belgische Verbindingsofficier/Politiek Adviseur binnen de missie EULEX Kosovo in Belgie

De ministerraad verleent op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zijn akkoord voor een nieuw contract voor de Belgische Verbindingsofficier/Politiek Adviseur bij de Special Investigative Task Force (SITF) van de EULEX Kosovo missie in Belgie.

* Vereenvoudiging van procedure voor loonoverdracht

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed dat de procedure van de loonoverdracht vereenvoudigt.

* Vereenvoudiging van het administratief en geldelijk statuut van het rijkspersoneel

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het administratief en geldelijk statuut van het rijkspersoneel wijzigt.

* Versterking en herstel van de kredietinstellingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt twee ontwerpen van koninklijk besluit goed die de Europese richtlijn* rond de totstandbrenging van een kader voor het herstel en de afwikkeling van kredietinstellingen en beleggingsondernemingen gedeeltelijk
omzet in Belgisch recht.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden