Nationaal schoolontbijt in Boksum


Nationaal schoolontbijt in Boksum
12-11-2015
[IMG] Klik om te vergroten

Op woensdag 11 november was burgemeester Van Mourik aanwezig bij het schoolontbijt op de Otto Clant Skoalle in Boksum.

Het nationaal schoolontbijt is een jaarlijks terugkerend evenement voor basisscholen. Het schoolontbijt is inmiddels bekend als het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland.

Tijdens de 13^e editie gingen 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op 2.600 scholen. Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hierbij centraal. Burgemeester Van Mourik werd op de vroege ochtend met open armen ontvangen door het personeel en de kinderen van de school.

De Otto Clant Skoalle in Boksum is een gezellige en warme school. De school telt op dit moment slechts 30 leerlingen en wordt bedreigd met sluiting. De schooldirectie doet er alles aan om de school in het dorp te behouden. De leraren werken met combinatieklassen en hanteren een systeem van
lesgeven dat zeer goed aanslaat en als voorbeeld dient voor andere scholen in Nederland.

Ter introductie hadden de leerlingen een aantal vragen bedacht die zij aan de burgemeester stelden. Vragen als "Wat drinkt u altijd", "Wat voor werk doet u eigenlijk in het gemeentehuis" en ""Vertelde u vroeger ook altijd moppen?" werden door Van Mourik geroutineerd beantwoord.

Daarna volgde een heerlijk gezamenlijk ontbijt in een klaslokaal. Tijdens het ontbijt werd bijgepraat met het personeel en ouders van de school. Ter afsluiting droeg Burgemeester Van Mourik een gedicht voor aan de kinderen. Het was een geslaagde bijeenkomst en een heerlijk ontbijt!