Tentoonstelling over mogelijke architectuur De Lichtenberg


13 november 2015Het terrein van de voormalige ziekenhuislocatie De Lichtenberg wordt verdeeld in kavels. Hierop mogen toekomstige bewoners hun woning laten bouwen naar eigen ontwerp. Om hen te inspireren maakten Amersfoortse architecten ontwerpen voor woningen die daar kunnen worden gebouwd.
De achttien ontwerpen zijn de hele maand november te zien in het Amersfoortse Centraal Station.
Tentoonstelling over De Lichtenberg in de stationshal Amersfoort

De Lichtenberg is een bijzondere plek om te bouwen, onder andere omdat het beschermd Stadsgezicht is. Daarom stelt de gemeente extra eisen aan de ontwerpen. Wethouder Hans Buijtelaar: "Bouwen op de Berg is bijzonder. Om toekomstige bewoners te laten zien wat mogelijk is, hebben we Amersfoortse
architecten gevraagd om hun visie op `Wonen op de Lichtenberg' vorm te geven. Maar natuurlijk zijn het woningen die ook elders in Amersfoort niet zouden misstaan."





Architectuurcafe
Wie meer wil weten over de plannen van de achttien architecten, kan in november ook terecht bij FASadE (Forum voor Architectuur en Stedenbouw aan de Eem). In de stationstraverse is de hele maand een overzichtstentoonstelling te zien van de individuele plannen van de architecten.
FASadE organiseert 18 november ook een Architectuurcafe met de titel: 'De Lichtenberg - op weg naar wonen in de toekomst'. Daar presenteren alle architecten hun ontwerp. Willem Oxener, landschapsarchitect van de gemeente Amersfoort en stadsbouwmeester Loes Oudenaarde geven er ook een
toelichting. Het Architectuurcafe wordt 18 november gehouden vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de St. Ansfriduskerk aan de J. Catslaan.

De woningontwerpen staan in een digitaal Inspiratieboek. Dit is te vinden op www.wonenopdelichtenberg.nl.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email