A6 in beide richtingen dicht vanwege sloopwerkzaamheden

A6 in beide richtingen dicht vanwege sloopwerkzaamheden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 09 november 2015- Laatste update: 09 november 2015 15:42 uur

Vanwege sloopwerkzaamheden is de A6 ter hoogte van afrit 3 (Almere Stad-West) afgesloten van vrijdag 13 november 20.00 uur tot en met zaterdag 14 november 12.00 uur. Rijkswaterstaat sloopt dan het oude viaduct `Kromsloot'. Op de plaats van het viaduct komt een verbindingsweg zodat het verkeer direct van de Hogering de A6 richting Lelystad op kan rijden.

Om veiligheidsredenen is de A6 ter hoogte van afrit 3 voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten tijdens de sloop. Omwonenden en weggebruikers kunnen hinder ondervinden als gevolg van de sloopwerkzaamheden, die ook in de nachtelijke uren plaatsvinden.

Bereikbaarheid

De A6 richting Amsterdam is na oprit 4 Almere-Haven voor alle verkeer gesloten. Verkeer richting Amsterdam wordt via de Tussenring en de Hogering omgeleid. Verkeer dat naar Almere rijdt vanuit Amsterdam kan gebruikmaken van een tijdelijke afrit 3 Almere Stad-West. Doorgaand verkeer richting Lelystad en verder wordt omgeleid via de A1 en A27.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verleggen we de A1 en bouwen we het breedste aquaduct van Europa.

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum.