"Pensioen? ondernemer spaart liever zelf!"

vrijdag 13 november 2015 07:00 Economie

Dit is een origineel bericht van Dutch Network Group

92% vindt een pensioen belangrijk, slechts 38% doet er iets aan.

Dutch Network Group deed onderzoek naar de manier waarop ondernemers bezig zijn met hun pensioen. De enquete is ingevuld door bijna 300 ondernemers in Nederland. Hieruit blijkt onder meer het volgende:

0M 92% van de ondervraagde ondernemers vindt pensioen belangrijk

0M 38% van hen doet er ook daadwerkelijk iets aan

0M 2% van hen geeft aan te willen stoppen met werken voor hun 50e

0M 10% van hen gaat door tot zij 'erbij neervallen'.

Volgens onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (november 2015) stevent een derde van de Nederlanders af op een pensioentekort. Dit maakt het onderzoek van Dutch Network Group nog relevanter.

Van de ondervraagden geeft 88% aan over "voldoende geld" te willen beschikken om normaal te kunnen leven nadat zij de pensioenleeftijd bereikt hebben. 18% van de ondervraagden wil na pensionering graag in luxe leven. Ondernemers denken dat zij gemiddeld zo'n kleine Euro 3000,- per maand nodig zullen hebben.

Download het complete onderzoeksrapport online: http://www.dutchnetworkgroup.com/assets/dng/documenten/Onderzoeksrapport financial planning voor ondernemers.pdf

De zevende editie van Tijdschrift 'De Zaak' staat in het teken van Financiele Planning, Pensioen en AOV en gaat daarmee dieper in op de cijfers uit het onderzoek. Download een sneak preview http://goo.gl/5UT4KY van De Zaak editie 7 2015.