Studenten Menso Alting aan de slag in het centrum van Zwolle

Menso Alting gaat de samenwerking aan met Booming Zwolle. Een winkel in het Broerenkwartier van de binnenstad van Zwolle. Menso Alting is al langer bezig om zakelijk ondernemerschap meer te integreren in het onderwijs. Het is een enorme kans voor onderwijs en bedrijfsleven om op deze manier de handen in elkaar te slaan. Studenten van de opleiding Ondernemer Detailhandel van Menso Alting kunnen zo praktijkervaring opdoen met het starten en opstarten van een eigen winkel. Ze gaan deze winkel volledig runnen, vanaf de inkoop tot aan de verkoop. In de breedste zin van het woord kan de opleiding in de praktijk al worden ervaren, dat is echt het nieuwe leren!

`Het echte leren doe je op de werkvloer', aldus docent Keimpe Dokter. Het is een geweldige kans voor onze studenten om op deze wijze midden in de samenleving aan de slag te gaan. Samen met Rhoda van Eeden, eigenaar van Booming en inspirator van het Broerenkwartier, is dit project geinitieerd . Mevrouw van Eeden is vanuit de gemeente en namens de ondernemers in het gebied aangesteld om het Broerenkwartier tot een aantrekkelijk winkelgebied te maken.

Alle aspecten

De studenten van Menso Alting gaan alle aspecten van het runnen van een winkel ervaren. Ook de nevenactiviteiten, die belangrijk zijn voor het slagen voor zo'n project, worden meegenomen. Facebook is daar een mooi voorbeeld van. Het inzetten van diverse social media is een belangrijk onderdeel van het promoten van deze activiteit. Naast social media worden ook de meest basale zaken voor het slagen van zo'n winkel aangepakt: het verzorgen van de etalage. Voor de studenten van Menso Alting is dit een geweldige ervaring voor het starten van een eigen ondernemingsplan. Zo wordt dit niet alleen een papieren ervaring, maar een ervaring die ze de rest van hun leven kunnen meenemen.