Aandeelhoudersvergadering Ajax in crisissfeer

TV | vr 13 nov 2015

In een sfeer van crisis komen vandaag de aandeelhouders van Ajax bijeen. Op de achtergrond speelt de grote onenigheid rond het ontslag van hoofd opleidingen Wim Jonk. Bovendien lekte vandaag een keihard rapport van oud-adviseur Tscheu la Ling uit. Hij uit daarin forse kritiek op het aankoopbeleid en de organisatie binnen de club.

Het ontslag van Jonk zou te maken hebben met een onoverbrugbaar meningsverschil over de werkwijze van het technisch hart, volgens Ajax. Begin deze week werd bekend dat de oud-speler daarom moet vertrekken bij de club. Maar Jonk weigert dat en krijgt daarbij steun van Johan Cruijff. Die schreef in zijn column in de Telegraaf dat het vertrek van Jonk een bom legt onder zijn plannen.

Die moeten Ajax weer terugbrengen naar de top, met vooral de nadruk op de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Maar nu is er dus onenigheid over hoe die plannen uitgevoerd moeten worden. En de strijd lijkt zich te verharden. Ondertussen heeft een groot deel van het personeel van de jeugdopleiding zich achter Jonk geschaard.

Wat speelt er bij Ajax? Is er nog vertrouwen in de plannen van Cruijff?

In EenVandaag een gesprek met Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf. Ook een gesprek met Ajax-kenner en spelersmakelaar Peter R. de Vries.