College van Leiden vraagt Rijksbouwmeester om aanvullend advies over de restauratie en uitbreiding Museum De Lakenhal

vrijdag, 13 november 2015

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om een aanvullend advies te vragen over de Joristrap in Museum De Lakenhal.

Voor de Restauratie en Uitbreiding is een zorgvuldig en transparant proces doorlopen, waarbij afstemming heeft plaatsgevonden met vele betrokkenen en belangstellenden. Daarbij is er tevens uitgebreid vooroverleg geweest met de monumentenspecialisten van Erfgoed Leiden, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de Welstands- en Monumentencommissie Leiden. Zij zullen ook formeel een advies uitbrengen aan het college binnen de vergunningprocedure. Ook de verplaatsing van de Joristrap maakt hier onderdeel van uit.

Naast de rol van vergunningverlener is het college ook opdrachtgever van de Restauratie en Uitbreiding. In deze rol van opdrachtgever wil het college de afweging van alle argumenten rond de verplaatsing van de Joristrap nog een keer voorleggen aan een onafhankelijk expert. Dit om alle eventuele twijfels over de verplaatsing en de zorgvuldigheid van de afweging daarover weg te nemen.

Inmiddels heeft het college de Rijksbouwmeester hiervoor bereid gevonden. De verwachting is dat hij zijn advies in december aan het college zal uitbrengen.