Oud-voorzitter Raad van Bestuur LUMC krijgt hoogste universitaire onderscheiding

Prof.dr. Ferry Breedveld, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC, heeft op 13 november 2015 de Universiteitspenning van de Universiteit Leiden gekregen.

Intensievere samenwerking

Breedveld kreeg de Universiteitspenning - de hoogste onderscheiding van de Universiteit Leiden - vooral omdat hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de intensivering van de relatie tussen universiteit en LUMC. Dat zei prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Leidse universiteit, bij de uitreiking van de penning. `Onder Breedvelds leiding is de samenwerking tussen de Universiteit Leiden en Met de samenwerking tussen de faculteiten Geneeskunde, Wiskunde en Natuurwetenschappen en Sociale Wetenschappen is vruchtbaar gebleken. De rustige en tegelijkertijd doortastende bestuursstijl van Breedveld is in deze ontwikkeling cruciaal geweest.'

Afscheidsbijeenkomst

De Universiteitspenning werd uitgereikt op de afscheidsbijeenkomst van Breedveld in het onderwijsgebouw van het LUMC vanwege zijn pensioen eerder jaar. Ook Robert Strijk, locoburgemeester van Leiden was aanwezig, evenals prof.dr. Willy Spaan, opvolger van Breedveld. Breedveld vervulde de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur bijna tien jaar, van september 2006 tot mei 2015. Sinds 1989 was hij afdelingshoofd Reumatologie en daarbij van 1999 tot 2006 voorzitter van Divisie 2.

Zie ook

* Leids Universitair Medisch Centrum