Oud-voorzitter RvB prof. Ferry Breedveld benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Oud-voorzitter RvB prof. Ferry Breedveld benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

13 november 2015 | NIEUWSBERICHT

Bij zijn officiele afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC is prof. Ferry Breedveld benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Eerder op de middag kreeg hij de eervolle Universiteitspenning uitgereikt. Begin deze week werd Breedveld in de VS al benoemd tot Master van the American College of Rheumatology.

Prof. Ferry Breedveld (1950) was sinds 1989 hoogleraar Reumatologie in het LUMC. Na een indrukwekkende internationale carriere als reumatoloog ontwikkelde Breedveld zich ook op bestuurlijk terrein binnen en buiten het LUMC. In 2006 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC. Robert Strijk, loco-burgemeester van Leiden, reikte de koninklijke onderscheiding uit. Daarbij roemde hij de grote verscheidenheid in bestuurlijke functies die prof. Breedveld in zijn carriere heeft bekleed. Breedveld krijgt de hoge onderscheiding bovenal voor zijn uitzonderlijke wetenschappelijke presentaties. "Miljoenen patienten profiteren nog dagelijks van de behandelingen die resulteren uit het onderzoek van professor Breedveld", aldus wethouder Strijk.

Universiteitspenning

De Universiteitspenning wordt door de Universiteit Leiden sinds 1958 uitgereikt aan mensen die een buitengewone bijdrage aan de Universiteit Leiden hebben geleverd. Prof. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, bedankte Breedveld voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de intensivering van de relaties tussen universiteit en LUMC. De Universiteitspenning is de hoogste onderscheiding van de Universiteit Leiden.

De benoeming tot Master of the American College of Rheumatology (ACR) is een prestigieuze, internationale onderscheiding die reumatologen ten deel valt die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan het vakgebied reumatologie. Ferry Breedveld was tussen 2007 en 2009 president van de Europese reumavereniging The European League Against Rheumatism (EULAR). Als onderzoeker en arts heeft hij aan de wieg gestaan van klinische trials in de reumatologie, die hebben geleid tot verbeterde behandelstrategieen voor reumapatienten.

Afscheidsgeschenk

Het afscheidsgeschenk van prof. Breedveld is een werk van beeldend kunstenaar Armando. Vorige week is het beeld `Torso' geplaatst op beeldenroute van het LUMC langs het Hippocratespad.

Kijk ook bij: American College of Rheumatology