Politie zoekt getuigen gewapende overval


Politie zoekt getuigen gewapende overval

Laatste update:
14-11-2015 | 10:31

Doetinchem - De politie in Doetinchem is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een drogist aan de Zonnebloemstraat in Doetinchem waarbij een schot is gelost. Niemand raakte gewond. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Vrijdagavond 13 november rond 20.00 uur toen de eigenaar van de drogist wilde afsluiten, kwam een gewapende man de drogisterij aan de Zonnebloemstraat binnen. Toen de eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werd naar achteren te lopen, duwde hij winkelmeubilair richting de
overvaller. Hierdoor ging het vuurwapen af. De overvaller maakte zich hierna direct uit de voeten zonder buit. De winkelier raakte niet gewond.

Zoekactie
Na de overval vluchtte de man de wijk in. De politie is direct een zoekactie gestart. Er is door diverse eenheden in de omgeving naar de man gezocht. Ook is een speurhond ingezet. Daarnaast is naar mensen in de omgeving een burgernetbericht verstuurd waarin verzocht werd uit te kijken naar de
verdachte. De man zou ongeveer 1.75m zijn. Hij was blank en had donkere kleding aan. De man had een tas bij zich.

Zaterdagochtend werd in een tunneltje onder de A18 een tas met goederen aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is met de overval en is een sporenonderzoek gestart.

Tips
Mensen die iets gezien hebben wat met deze overval te maken kan hebben, worden verzocht de politie te bellen op telefoonnummer 0900 8844.

2015555704