NPO past programmering aan vanwege aanslagen Parijs - NPO


zaterdag 14 nov 2015
Npo_logo_corporate_rgb_1200dpi_widescreen-1447506726

De NPO past de gehele dag op NPO 1 de programmering aan in verband met de aanslagen in Parijs. Nieuwsuitzendingen worden langer, de bestaande dagprogrammering op NPO 1 vervalt en vanavond na het extra lange NOS Journaal van 20.00 uur is er een speciaal ingelaste uitzending van Pauw.

NPO 1
Vanmorgen en vanmiddag zijn er op NPO 1 de hele dag uitzendingen van het NOS Journaal. De normale dagprogrammering komt in zijn geheel te vervallen.

Het NOS Journaal om 20.00 uur duurt vanavond 20 minuten langer. De Kwis wordt vanavond niet uitgezonden en wordt vervangen door een speciaal ingelaste live uitzending van Pauw (20.47 uur). De redactie van Pauw maakt later vandaag de gasten bekend. Ook komt het programma Vive la Frans te
vervallen. Het programma Ik vertrek (21.54 uur) wordt vanavond wel uitgezonden.

NPO 2
Nieuwsuur vanavond (22.00 uur) zal langer uitzenden waardoor de programmering na Nieuwsuur opschuift. Aansluitend komt het programma Mijlpalen voor Parijs te vervallen.

NPO Radio
De programmering op alle publieke radiozenders is aangepast. Binnen de programma's wordt ruim verslag gedaan van de actualiteit en er is veel ruimte voor reacties van de luisteraars. Via de radio-apps komen talloze berichten binnen en in de programma's is daar aandacht voor. De bekendmaking
van de DJ's van de Top 2000 is uitgesteld en de muziekkeus op alle zenders is aangepast. Op NPO Radio 4 worden speciale concerten uitgezonden: het live concert van NTR Zaterdag Matinee wordt opgedragen aan de slachtoffers in Parijs.

Op TV, Radio en online zijn door de STER alle commercials gescreend op uitingen die in de huidige actuele setting als ongepast zouden kunnen worden ervaren.