Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam

Op zaterdagavond 14 november vindt de 19e editie van het Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Lezersfeest 2015 licht een tipje van de sluier op!

Op zaterdagavond 14 november is het weer literair smullen in de Centrale Bibliotheek Rotterdam tijdens het Lezersfeest. De aanwezigheid van de Zweedse thriller bestseller Lars Kepler zorgt dit jaar voor een internationaal tintje. Van eigen bodem staan onder anderen Arthur Japin, Ronald Giphart, Connie Palmen, Leon de Winter, Özcan Akyol, Kamagurka, Thomas Acda en Michel van Egmond op het programma. Een performance van Lucky Fonz III en een popcollege van Leo Blokhuis zorgen voor een muzikale noot. Theatrale verrassingen op onverwachte locaties en foodstalls met heerlijke hapjes en drankjes maken de avond compleet. Om middernacht sluit het Lezersfeest swingend af met ‘Boekie Night’: een unieke kans om te dansen in een bibliotheek! De kaartverkoop start op 19 september a.s.

Afwisselend programma

Het Lezersfeest programma biedt dit jaar een grote variatie met naast literatuur ook veel aandacht voor non-fictie en zelfs thrillers. Zo komt het Zweedse schrijversduo Lars Kepler, dat wereldwijd bestsellerlijsten aanvoert, speciaal naar Nederland voor een interview over de nieuwe thriller Playground. Renate Dorrestein vertelt over haar nieuwe roman Weerwater, over een post-apocalyptisch Almere waar onder de uitgedunde bevolking de vrouwen in de meerderheid zijn. Cartoonist, kunstenaar en theatermaker Kamagurka komt naar het Lezersfeest met een try-out van zijn nieuwe voorstelling Vliegangst op de pechstrook.

Boek Zoekt Man

Vaak wordt gedacht dat vooral vrouwen boeken lezen, dus het Lezersfeest vindt het hoog tijd voor een speciaal mannenprogramma met thema’s als voetbal, motoren, snorren en vriendschap. Presentatrice Jet Sol gaat in gesprek met Arjen van Lith, Thomas Acda en Rob van Scheers & Ronald Giphart. De interviews worden afgewisseld met muzikale optredens van Meneer van Dalen. Op het Lezersfeest spelen ze de dodenrit en nog meer pareltjes van Drs. P.

Jong talent

Het Lezersfeest biedt ook een podium aan jong schrijverstalent. In de Glazen Zaal zijn vier talentvolle debutanten te zien en te horen, waaronder Opzij Literatuurprijs 2015 winnares Niña Weijers. Daarnaast zijn Nina Polak, Bregje Hofstede en Olivier Willemsen te zien. Allen ontvingen een beurs van het Nederlands Letterenfonds om aan een tweede boek te werken.

Programmapartners

Het Lezersfeest biedt programma’s in samenwerking met De Bezige Bij, de Boekensalon, Beste Rotterdamse Boek, Gers!, Dagblad Metro, Nederlands Letterenfonds, Poetry International, Prometheus, SKVR Paginagroots, SpraakuhlooS en Woordnacht.

Kaartverkoop

Op zaterdag 19 september start de online kaartverkoop via lezersfeest.nl. Kaarten zijn vanaf dat moment ook te koop bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam en de boekhandels Donner, v/h van Gennep, Snoek en Maximus Hillegersberg. Toegangskaarten € 18,- / studenten, CJP’ers en 65-plussers € 15,- / Rotterdampashouders en leden van Bibliotheek Rotterdam € 12,-.

Het Lezersfeest

Op zaterdagavond 14 november wordt Bibliotheek Rotterdam alweer voor de 19e keer omgebouwd tot festivalterrein van het Lezersfeest. De boekenkasten gaan aan de kant en acht podia komen tevoorschijn voor een uiteenlopend avondprogramma met interviews, workshops, muziek, voordrachten, surprise acts en nog veel meer. Auteurs signeren er ook hun nieuwste boeken. De komende weken worden steeds meer optredende auteurs en acts bekend gemaakt. Volg het Lezersfeest ook op Twitter en Facebook voor de laatste nieuwtjes en praat mee.