Aankomst Sint Nicolaas Nijmegen 2015

Het is bijna weer zover, ik kom samen met Sinterklaas en nog heeeeeeel veeeeeel andere pieten naar Nijmegen toe. Op zaterdag 14 november zal rond de klok van 13:00 uur de stoomboot aanleggen bij de KD-steiger aan de Waalkade.

Ieder jaar is Sinterklaas en alle pieten blij om het mooie Nijmegen een bezoek te brengen, en u als pers blij ons te zien want we worden door vele van u opgewacht. Het is nog altijd gelukkig goed gegaan alleen wordt het steeds meer dringen op de smalle KD-steiger en de pieten lopen jullie in de weg om dat mooie beeld vast te leggen. We willen toch zeker niet dat door de drukte en gedrang bijvoorbeeld Sint in de koude Waal terecht komt?

Afdeling veiligheid van de Gemeente Nijmegen en de Stichting Intocht Sint Nicolaas hebben daarom besloten dat er vanaf dit jaar geen pers meer wordt toegelaten op de KD-steiger als de boot aanmeert en Sint met zijn hele gevolg van boord gaat. Zo kunnen we allemaal waarborgen dat er veilig van boort gegaan kan worden en zo rustig voet aan wal kunnen zetten. De burgemeester zal bovenaan de KD-steiger de hand van de Goedheiligman schudden en alle tijd nemen zodat er schitterende foto’s gemaakt kunnen worden. Daarna is het tijd voor de wachtende kinderen en zal het feestelijke programma gaan beginnen.

De KD-steiger zal voordat wij aankomen afgezet zijn met dranghekken en er is toezicht door “veiligheidsmensen”. Maar we rekenen op jullie medewerking. Komt deze email niet bij de juiste persoon binnen, zou u dan zo vriendelijk willen zijn deze email door te sturen.

Ik kan niet wachten tot ik (veilig) voet aan wal zet!

Hoofdpiet