Nachtelijke Merwedebrug Gorinchem (A27)

Nachtelijke werkzaamheden Merwedebrug Gorinchem (A27)

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 11 november 2015- Laatste update: 11 november 2015 15:38 uur

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de Brug over de Boven-Merwede, ook bekend als de `Merwedebrug Gorinchem'. In verband met deze werkzaamheden en het testen van het beweegbare deel van de brug is de A27 ter hoogte van de brug in beide richtingen voor alle wegverkeer afgesloten, van zaterdag 14 november 23.59 uur tot en met zondag 15 november 09.00 uur.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Hooipolder. Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zijn speciale omleidingsroutes ingesteld.

Hinder voor (brom)fietsers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van het pontveer. Aan beide zijden van de brug is een opstapplaats. Borden ter plaatse geven deze opstapplaatsen aan.

Hinder voor het scheepvaartverkeer

Tijdens de werkzaamheden is vanwege testen van het beweegbare deel van de brug op deze locatie geen doorvaart voor de scheepvaart mogelijk van zaterdag 14 november 23.59 uur tot en met zondag 15 november 09.00 uur. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,50 meter. Schepen die te hoog zijn, zullen hun hoogte moeten verlagen of hun mast moeten strijken. Er is geen omvaarroute ingesteld. De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op de informatieborden langs de Boven-Merwede en op vaarweginformatie.nl.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).