Koninklijke onderscheiding voor de heer Lammert Doornwaard

Let op: onder embargo tot 14 november 2015, 17.30 uur

Kampen, 13 november 2015

Let op: onder embargo tot 14 november 2015, 17.30 uur

Koninklijke onderscheiding voor de heer Lammert Doornwaard

Op zaterdag 14 november reikt burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hattem een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Lammert Doornwaard, inwoner van ’s-Heerenbroek (gemeente Kampen). De heer Doornwaard wordt tijdens zijn afscheid als bestuurslid van de Vrije Baptistengemeente ‘Bethel’ in Hattem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 1968 is de heer Doornwaard zeer actief binnen de Vrije Baptistengemeente Bethel in Hattem. Niet alleen als voorganger tijdens erediensten en trouw- , rouw- en doopdiensten, maar ook in bestuurlijke functies. Zo is hij sinds 1969 lid van het bestuur en tevens lid van de broederraad. Zijn bijzondere aandacht heeft hierbij het pastorale werk. Sinds 2003 is hij tevens gastspreker tijdens kerkdiensten in verzorgingshuis Hanzeheerd De Bongerd in Hattem.

In het verleden heeft de heer Doornwaard ook andere activiteiten ontplooid. Zo was hij gedurende 25 jaar hoofd van de Zondagsschool, 25 jaar actief als jeugdleider en was hij 20 jaar lang bestuurslid van het zendingsgenootschap ‘Zendingswerk Bolivia’.

Onlangs heeft de Doornwaard zijn bestuurswerkzaamheden bij de Vrije Baptistengemeente beëindigd. Wel blijft hij zich op andere vlakken inzetten voor de gemeente, met name op het gebied van pastoraal werk.