Agro-Food Handelsmissie China 14-21 november

Aansluitend op het staatsbezoek dat Zijne Koninklijke Hoogheid koning Willem-Alexander in oktober 2015 aan China zal brengen, organiseert de provincie Gelderland een economische missie naar China van 14 tot en met 21 november 2015 voor Gelderse ondernemers uit de sector Agro-Food.

Tijdens deze handelsmissie worden de Agro-Food-georienteerde provincies Fujian en Shandong bezocht. De missie heeft als doel om Gelderse bedrijven in contact te brengen met Chinese bedrijven en instellingen. De missie beoogt import- en exportrelaties te bevorderen tussen Gelderland en de beide Chinese regio's.

Bent u geinteresseerd in deelname aan deze delegatie? Wilt u meer informatie over de missie ontvangen of van gedachten wisselen over de invulling van het programma? Neem dan contact op door het sturen van een e-mail aan Niek Alofs (niek.alofs@oostnv.nl) of kijk voor meer informatie op de site van Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. De missie staat ook open voor deelname van niet Gelderse bedrijven.

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Jinan en Qingdao (beide gelegen in de provincie Shandong) zullen de missie ter plaatse ondersteunen. De provincie Shandong is de belangrijkste provincie in China in termen van totale waarde, toegevoegde waarde, import en export van agro-producten.

Shandong

Als toonaangevende provincie in China's neemt Shandong de leiding in het streven naar een modernisering en verduurzaming van de agrarische sector. De agrarische productie wordt op een grotere schaal georganiseerd, nieuwe technologieen en machines zullen worden gebruikt en de sector zal worden gestandaardiseerd. De productiviteit, kwaliteit en veiligheid van het voedsel zullen worden verhoogd. De provincie Shandong wil leren van toonaangevende agrarische landen. Er is nog veel ruimte voor verbetering en dit biedt kansen aan buitenlandse bedrijven om hun producten, diensten en deskundigheid te introduceren aan lokale bedrijven en boeren.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in deze markt? Neem dan contact op met:

NBSO Jinan

Chief Representative: Roland Brouwer

Deputy Representative: Peng Liu

T (+86) 531 8606 5138

E nbsojinan@nbsojinan.com

U kunt ook een Zakenpartnerscan aanvragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de NBSO's gaan dan voor u op zoek naar betrouwbare en geinteresseerde zakenpartners.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het netwerk van ambassades, consulaten en NBSO's.