Wijziging begrenzing rustgebieden winterganzen


Wijziging begrenzing rustgebieden winterganzen
09-11-2015 De ontwerp-begrenzing van de gebieden kunt u tot 25 november 2015 inzien.

Wijziging begrenzing

GS van de provincie Gelderland heeft een wijziging van de begrenzing van rustgebieden voor winterganzen in ontwerp vastgesteld. Deze rustgebieden maken deel uit van het provinciaal ganzenbeleid.
Zij zijn bedoeld om overwinterende ganzen rust te bieden in perioden dat buiten deze gebieden ganzen opzettelijk verstoord dan wel verjaagd mogen worden met ondersteunend afschot.
In de provinciale vrijstellingverordening alsmede de ontheffing voor de bestrijding van ganzenschade wordt derhalve naar de begrenzing van deze rustgebieden verwezen.
Tevens is deze begrenzing van belang voor de tegemoetkomingen bij landbouwschade die door het Faunafonds of diens rechtsopvolger worden verleend alsmede voor de provinciale subsidieregeling.

Ontwerp-aanwijzingsbesluit

U kunt de bekendmaking van het ontwerp-aanwijzingsbesluit rustgebieden winterganzen inzien op www.overheid.nl.
Kaarten met de begrenzing kunt u inzien op www.gelderland.nl. Meer informatie over het beheer van de ganzenpopulatie in Gelderland vindt u op www.faunabeheereenheid.nl.
Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met het Provincieloket, T (026) 359 99 99.

Procedure zienswijze

De ontwerp-begrenzing van de gebieden ligt van 14 oktober tot 25 november 2015 ter inzage. Uw eventuele zienswijze kunt u indienen bij post@gelderland.nl onder vermelding van zaaknummer 2015-012595.