Bromfietser aangehouden voor stelen tv


Bromfietser aangehouden voor stelen tv

Laatste update:
15-11-2015 | 12:20

Tiel - Een 33-jarige man uit Tiel is in de nacht van zaterdag op zondag 15 november door een agent aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal, bezit harddrugs en gevaarlijk rijgedrag.

Een agent zag rond 03.15 uur een scooter met daarop twee mannen rijden vanaf de Grotebrugse Grintweg Oost in Tiel. Gezien het tijdstip en het feit dat de mannen vanaf het industrieterrein kwamen, besloot de agent de mannen een stopteken te geven. Hier gaven zij echter geen gehoor aan. Zij
gingen er direct vandoor. De agent zag dat op de treeplank van de scooter een flatscreen tv stond.

Na een korte achtervolging over de Grotebrugse Grintweg ging de scooter onderuit toen de bestuurder de scooter ter hoogte van het bezinestation het gras inreed. De bijrijder vluchtte de wijk in. De bestuurder werd door de agent aangehouden.

De televisie, die de mannen tijdens de achtervolging waren verloren, werd teruggevonden. Ook werd er nog tweede andere televisie gevonden op de route De tv's zijn vermoedelijk gestolen bij een bedrijf op het nabijgelegen industrieterrein. De man bleek in het bezit van harddrugs (vermoedelijk
speed). Bij de man is bloed afgenomen om vast te stellen of hij ook onder invloed van drugs was. Hij krijgt proces-verbaal.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de bijrijder en de eigenaar van de tv.

2015557520