Files verwacht door Franse grenscontroles


15 november 2015, 23:32

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die deze week naar Frankrijk reizen moeten rekening houden met flinke vertraging. Door verscherpte grenscontroles zullen er lange files ontstaan.

Dit weekend was het ook al raak. Ook vandaag liepen de wachttijden op, vooral op de snelweg tussen Lille en Gent (A22/E17). Automobilisten moesten bij Rekkem soms driekwartier geduld hebben voordat ze de zwaarbewapende agenten aan de grens konden passeren. De controles op de grensovergangen
bij Adinkerke (A16/E40), Saint-Aybert (A2/E19), Rekkem (A22/E17) en Baisieux (A27/E42) blijven tot nader order van kracht. Dat is slecht nieuws voor de nieuwe werkweek, omdat de grensovergangen dan weer intensiever worden gebruikt. De VID waarschuwt rekening te houden met flinke vertragingen.
Buiten de snelwegen om zijn de controles sporadischer en minder intensief.

Vertraging voor lief nemen

De Prefectuur van het Franse departement *Nord* vindt de grenscontroles ongeacht welke vertraging dan ook gerechtvaardigd. *We zijn in oorlog, dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. We zullen de controles absoluut niet beeindigen omdat iedereen weer aan het werk moet*.