Het meest knusse schrijversfestival van Almere bestaat vijf jaar

Persbericht

Het meest knusse schrijversfestival van Almere bestaat vijf jaar!

Hoezo geen cultuur in Almere? Het zit straks bij je om de hoek, midden in de Filmwijk, naast het stadshart. Literair festival ‘Schrijversblock’ viert zijn eerste lustrum op zondagmiddag 15 november met zestien topschrijvers. Bijvoorbeeld reisverhaalschrijver Redmond O’Hanlon die u het hemd van het lijf kan vragen, net als bij alle andere bekende schrijvers.

Redmond, die leuke Brit, kent u natuurlijk van de televisieserie ‘Beagle: in het kielzog van Darwin’. Hij woont nu tijdelijk in Almere, omdat hij met een prachtig boek over onze stad bezig is. Ook Renate Dorrestein is geen onbekende, ze liet in haar laatste boek ‘Weerwater’ de wereld vergaan behalve Almere. Jan Terlouw, oud-politicus en schrijver van ondermeer ‘Oorlogswinter’ is er samen met zijn schrijversdochter Sanne en oud-tafeltennisspeelster en China-kenner Bettine Vriesekoop over haar boek ‘Dochters van Mulan’, over de rol van de vrouw in China. En de lijst van schrijvers gaat maar door. Nelleke Noordervliet, Ronald Giphart, Gustaaf Peek, Jaap Robben, Franca Treur, Rick de Leeuw, Arthur Japin, Joke van Leeuwen, Wim Daniëls en Bert en Hannah Wagendorp. Kortom: een prachtig programma met voor elk wat wils.

Zondagmiddag 15 november vanaf 13.00 uur bruisen vele woningen in de Filmwijk van diverse literaire activiteiten. Kaarten voor het Schrijversblock kosten € 12,50 per stuk (en € 17,50 voor een duo-kaart, geldig voor twee personen) en zijn te koop via de website. Studenten kunnen, op vertoon van hun school-/studentenpas bij de klantenservicebalie in de bibliotheek, voor € 2,50 een kaartje bemachtigen. Alle informatie is binnenkort terug te vinden op www.schrijversblock.nl en op www.denieuwebibliotheek.nl/agenda