Topveld Scholten Awater Zevenheuvelenloop uitgebreid

Persbericht

5 november 2015

Topveld Scholten Awater Zevenheuvelenloop uitgebreid

Nijmegen – Naast de al eerder aangekondige Olympisch kampioen marathon Stephen Kiprotich en wereldkampioen marathon Ghirmay Ghebreselassie komen er nog diverse andere toplopers aan de start van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop op zondag 15 november. Snelste atleet is de Ethiopiër Yenew Alamirew. Bij de vrouwen is de in Nijmegen woonachtige, meervoudig Zweeds kampioene, Sarah Lahti toegevoegd aan het topveld.

Top mannen

Het internationale mannen veld is uitgebreid met Yenew Alamirew, wereldjuniorenkampioen 10.000 meter Joshua Cheptegei, winnaar van de Parijs marathon Mark Korir en winnaar van de Mumbai marathon Tesfaya Abera. Abera werd vorig jaar al vierde bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop in 42.31. Hierbij eindigde hij 1 seconde achter Alamirew. Deze 25-jarige Ethiopiër is een bekend gezicht in het internationale baancircuit met meerdere overwinningen in de Diamond League wedstrijden. Ook de Keniaanse Nicholas Bor komt aan de start op zondag 15 november. Hij won dit jaar de Ottawa 10 k in 27.55 min. Zijn landgenoot Korir brak in april door met winst in Parijs in 2.05.49 min.

Nederlanders

De Nederlandse mannen Khalid Choukoud, Abdi Nageeye en Jesper van der Wielen krijgen concurrentie van de Belgische Koen Naert. Naert liep in september de Olympische marathonlimiet in Berlijn. Nageeye wist deze Olympische marathonlimiet ook te slechten. De groep Nederlanders krijgt daarnaast concurrentie van de Braziliaan Daniel Chaves, Noor Sondre Nordstad Moen en Marokkanen Taoufik Allam en Salah-Eddine Bounasr.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn de ogen gericht op wereldkampioene 10.000 meter Vivian Cheruiyot en voormalige wereldkampioene Linet Masai. Achter deze dames zal Jip Vastenburg een strijd uitvechten met de Zweedse Sarah Lahti. De 20-jarige levenspartner van Jesper van der Wielen liep dit jaar al onder de 33 minuten op de 10 kilometer. De Scholten Awater Zevenheuvelenloop is een thuiswedstrijd voor de in Nijmegen woonachtige atlete. Ook de Britse Charlotte Purdue, talentvolle Ethiopische Gebiyanesh Ayele en Japanse Yomogi Akasaka gaan de strijd aan bij de vrouwen.

De Scholten Awater Zevenheuvelenloop start op zondag 15 november om 13.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.zevenheuvelenloop.nl.

Accrediteren

Indien u aanwezig wilt zijn bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop op 15 november of bij de Zevenheuvelennacht op 14 november, klik dan hier voor het accreditatieformulier. Let op: aanvragen moeten uiterlijk maandag 9 november binnen zijn, aanvragen na deze datum worden niet in behandeling genomen.

Persconferentie

Bij de persconferentie op vrijdag 13 november om 11.00 uur zullen Ghirmay Ghebreselassie, Stephen Kiprotich, Vivian Cheruiyot, Linet Masai, Khalid Choukoud, Abdi Nageeye en Jip Vastenburg aanwezig zijn. Aanmelden voor de persconferentie kan door het sturen van een e-mail naar lotte.jacobs@zevenheuvelenloop.nl.

Stichting Zevenheuvelenloop

Postbus 650 6500 AR Nijmegen

(024) 379 23 97

info@zevenheuvelenloop.nl

info@marikenloop.nl

info@stevensloop.nl