Vertelling de straat en het struikgewas bij Kamp Amersfoort

PERSBERICHT

Leusden, 6 november 2015

15 november Vertelling de straat en het struikgewas bij Kamp Amersfoort

Het motto van Kamp Amersfoort is herinneren, bezinnen en leren. Door het organiseren van lezingen, voorstellingen en vertellingen proberen wij het bezinnen een duidelijke plek te geven in het kamp.

Zondag 15 november

Op zondag 15 november is er een bijzondere vertelling te bekijken en te beluisteren bij Kamp Amersfoort. De Straat en het Struikgewas is gebaseerd op het gelijknamige boek van de kunstenaar Armando. Armando woonde als jongen in de buurt van het kamp, wat in veel van zijn werk een terugkerend thema is.

Vertelling

Datzelfde gegeven komt terug in de vertelling: het is het verhaal van een man, die terugkijkt op zijn jongensjaren in de oorlog in de buurt van Kamp Amersfoort. Terugkijkend en pratend probeert hij zijn oorlogservaringen te verwerken.

Stan Fritschy, De Verhalenman

De vertelling duurt circa 30 minuten en wordt gespeeld door Stan Fritschy, De Verhalenman. Stan Fritschy, is al langer dan twintig jaar actief als verteller. ‘Vertellen’ zegt hij, ‘werkt als de olie in een machine en is als het cement tussen de stenen van een bouwwerk. Verhalen geven vriendschappen inhoud, verschaffen onderwijs betekenis, bieden werknemers zin en brengen toehoorders plezier.’

Programma

Datum zondag 15 november

Plaats Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Tijdstip 1e voorstelling 11.30 uur Aansluitend is het mogelijk om te lunchen en de rondleiding mee lopen.

2e voorstelling 15.00 uur Voorafgaand aan deze vertelling is het mogelijk om de rondleiding mee lopen. Deze start om 13.00 uur.

Prijs

Voorstelling € 7, -

Lunch € 5, -

Rondleiding € 3, -

Wilt u aanwezig zijn op zondag 15 november, geeft u zich dan voor vrijdag 13 november op via info@kampamersfoort.nl

Vermeld in uw email:

Uw naam Met hoeveel personen u aanwezig bent Welke voorstelling/ rondleiding u kiest Of u gebruik wilt maken van de lunch

Over Kamp Amersfoort

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op de grens van Leusden en Amersfoort, is een van de drie bekendste Nederlandse herinneringscentra. In de periode 1941 tot 1945 hebben ongeveer 37.000 veelal politieke gevangenen voor korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- tevens strafkamp dat onder direct bevel stond van de SS. Getuigenissen van oud-gevangenen, vastgelegd in ruim honderd interviews, geven een beeld van de gewelddadigheden die hier hebben plaats gevonden.