750 kinderen uit opvanglocaties ontvingen Sint per helikopter in Aviodrome

- Persbericht -

750 kinderen uit opvanglocaties ontvingen Sint per helikopter in Aviodrome

Stichting Het Vergeten Kind zorgde met Johnny, Babette, Angela, Saar en Sint & zijn pieten voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest

Lelystad, 15 november 2015 - Vanochtend vroeg vertrokken er twee treinen vanuit Leeuwarden en Rotterdam voor de derde Sint Express Tour van Stichting Het Vergeten Kind. Deze treinen deden tientallen stations verspreid in het land aan om maar liefst 750 kinderen uit opvanglocaties op te halen. In de treinen begon het feest al, want er werd gezongen, geschminkt, gedanst en lekker gesnoept. De eindbestemming was Luchtvaartpark Aviodrome in Lelystad waar de kinderen een geweldig Sinterklaasfeest te wachten stond. Zo kwam Sinterklaas samen met Babette van Veen spectaculair aan per helikopter! Er was een vrolijke Sinterklaasvoorstelling en de kinderen ontdekten de wereld van de luchtvaart. Ze konden een kijkje nemen in indrukwekkend grote vliegtuigen en meedoen aan veel leuke en leerzame activiteiten.

Bekende gezichten voor de kinderen

Jaarlijkse zijn bij het grootse Sinterklaasfeest van Stichting Het Vergeten Kind veel bekende Nederlanders betrokken, wat het voor de kinderen extra spannend en bijzonder maakt. Zo reisden in de twee treinen ambassadeurs Johnny de Mol en Angela Schijf en andere vrienden van de stichting mee, zoals Lennart Timmermans van Spangas en GTST acteur Guido Spek. Burgemeester Aboutaleb nam de tijd om de kinderen uit zijn stad vanaf Rotterdam CS uit te zwaaien. In Aviodrome zelf waren ook veel BN’ers die hielpen, zo presenteerde Saar Koningsberger de hele dag en boden onder meer Jamai Loman, Gijs Staverman, Nurlaila Karim en Babette van Veen de helpende hand bij de interactieve spelletjes in de hangars.

Blije koppies

Kimberly (7 jaar): “In de trein heb ik gezongen met Angela en heel veel pepernoten op. Abseilen vanaf het grote vliegtuig vond ik het leukst! Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag…” Daphne Schreuder, programma directeur Stichting Het Vergeten Kind: “Het is zo fijn om elk jaar tijdens de Sint Express Tour alle blije koppies van de kinderen te zien. Dit zijn kinderen die gedurende het jaar weinig leuks hebben om naar uit te kijken. Voor wie het vieren van Sinterklaas vaak niet mogelijk is. We zijn onze samenwerkingspartners en sponsors Media Markt en VriendenLoterij enorm dankbaar dat ze dit prachtige, vrolijke feest mogelijk maken voor deze doorgaans vergeten kinderen.” Johnny vult aan: “Hoe gaaf ook dat het dit jaar in Aviodrome was. De kids hebben hun ogen uitgekeken! Niet alleen toen Sint aankwam in de heli, maar ook bij alles dat hier te zien en te doen is.”

Symbool voor vergeten kinderen

Deze groep van ruim 750 kinderen staat symbool voor de 33.000 kinderen in Nederland, die om verschillende redenen in opvanglocaties wonen. Het Vergeten Kind zet in voor vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvanglocaties met minimale speelmogelijk¬heden en traumabegeleiding.

Symbool voor vergeten kinderen

Deze groep van ruim 750 kinderen staat symbool voor de 33.000 kinderen in Nederland, die om verschillende redenen in opvanglocaties wonen. Het Vergeten Kind zet in voor vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvanglocaties met minimale speelmogelijk¬heden en traumabegeleiding. De stichting wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van deze kinderen, zodat zij zoveel mogelijk gewoon kind kunnen zijn en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Door het realiseren van een kindvriendelijke leefklimaat en het organiseren van activiteiten en evenementen die passen bij hun leeftijd, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen en kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast ondernemen we initiatieven om de problematiek van deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek en werken zij aan zij met de verantwoordelijke instanties om hun situatie duurzaam te verbeteren. Meer informatie over Het Vergeten Kind en kun je vinden op www.hetvergetenkind.nl

De stichting wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van deze kinderen, zodat zij zoveel mogelijk gewoon kind kunnen zijn en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Door het realiseren van een kindvriendelijke leefklimaat en het organiseren van activiteiten en evenementen die passen bij hun leeftijd, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen en kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast ondernemen we initiatieven om de problematiek van deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek en werken zij aan zij met de verantwoordelijke instanties om hun situatie duurzaam te verbeteren. Meer informatie over Het Vergeten Kind en kun je vinden op www.hetvergetenkind.nl

Met dank aan

Stichting Het Vergeten Kind heeft voor de Sint Express Tour 2015 een partner gevonden in de NS, Dordrecht Zwarte Pieten, SIS (Stichting Intocht Sint Nicolaas) en Libéma (Aviodrome). Luchtvaartpark Aviodrome opent belangeloos haar deuren voor de kinderen en levert daarmee een geweldige bijdrage aan deze dag. De hoofdsponsors van dit evenement zijn MediaMarkt en VriendenLoterij.