Terinzagelegging ontwerptracebesluit Blankenburgverbinding

Op 24 november heeft minister Schultz van Haegen het ontwerptracebesluit vastgesteld en met de bestuurders uit de regio de bestuursovereenkomsten voor het kwaliteitsprogramma ondertekend. Van 2 oktober tot en met 12 november was het voor belanghebbenden mogelijk een zienswijze in te dienen op het ontwerptracebesluit en de Milieueffectrapportage Blankenburgverbinding.

Inloopbijeenkomsten en online

Via de website Platformparticipatie waren de documenten in te zien en kreeg u de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Daarnaast was het onder andere mogelijk een bezoek te brengen aan de inloopbijeenkomsten die in Rozenburg en Vlaardingen waren georganiseerd. Hier konden bezoekers documenten doornemen, en vragen stellen aan de adviseurs van Rijkswaterstaat en regionale overheden en een zienswijze worden ingediend.

Beperkt aantal individuele zienswijzen ingediend

In de 6 weken durende periode zijn bij het schrijven van dit artikel 49 individuele zienswijzen ingediend. 1.911 zienswijzen zijn ingediend op basis van het format dat Natuurmonumenten ter beschikking had gesteld via haar website. De reacties gingen onder andere over het gemis van de fietstunnel in de Blankenburgtunnel en het verdwijnen van de spitsstrook A15 na realisatie van de Blankenburgverbinding.

Wat doen wij met alle reacties?

In de komende periode analyseren we de ingediende reacties om te bekijken op welke punten het ontwerptracebesluit wordt aangepast. Dit leidt uiteindelijk tot een definitief tracebesluit. De zienswijzen en de reacties hierop zijn straks terug te lezen in de Nota van antwoord. De publicatie van dit document is tegelijkertijd met het tracebesluit. Publicatie van het tracebesluit staat gepland in het voorjaar van 2016 .

Wij houden u op de hoogte

Wanneer u een zienswijze hebt ingediend, ontvangt u medio maart 2016 een brief met meer informatie over de vervolgprocedure. Via de website Blankenburgverbinding, de digitale nieuwsbrief en via Twitter houden wij u ook op de hoogte. Mocht u verder nog vragen hebben over het project, dan kunt u altijd gebruikmaken van het forum op de website. Wanneer u hier uw vraag stelt, beantwoorden wij die binnen korte tijd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding, de website Blankenburgverbinding of neem contact op via het gratis telefoonnummer 0800-8002.