Nieuwe 3D trace Blankenburgverbinding beschikbaar

In de afgelopen maanden zijn weer flinke stappen gezet in de voorbereiding van de realisatie van de Blankenburgverbinding. De inrichting van de weg wordt almaar duidelijker. Om te laten zien hoe de weg er in de toekomst uit gaat zien, zijn twee nieuwe video-animaties gemaakt.

Hoe gaat u straks rijden?

In een van de animaties is te zien hoe u medio 2022 over de nieuwe weg rijdt. Vanaf het Kethelplein rijdt u over de A20 en de Blankenburgverbinding naar de Thomassentunnel in de A15. De tweede animatie volgt het trace vanuit het Botlekgebied ter hoogte van Rozenburg naar het Kethelplein bij Vlaardingen. Deze animatie is gemaakt in het zogenaamde vogelvluchtperspectief. U vliegt dan, als het ware, over het trace. Dit perspectief geeft u ook een kijkje op de directe omgeving van de weg, zoals de Oostrand Rozenburg, de Aalkeetpolder en de Krabbeplas.

Update op komst

Deze animaties zijn een tweede versie van de al eerder vertoonde animaties. Hier blijft het niet bij, medio februari/maart 2016 worden weer twee nieuwe versies van de animaties gemaakt. In deze animaties zijn in ieder geval ook de bebording, de portalen boven de weg en de openbare verlichting meegenomen. Dit zijn waarschijnlijk de definitieve versies van de animaties die gedurende het bouwen van de weg bij de verschillende bijeenkomsten worden gebruikt.

Waar kunt u de animaties vinden?

Rijkswaterstaat maakt jaarlijks een groot aantal video's en animaties over de verschillende projecten waaraan wordt gewerkt. Deze video's en animaties verschijnen op het YouTube-kanaal van Rijkswaterstaat. Hier vindt u ook de twee nieuwe animaties over de Blankenburgverbinding. Daarnaast staan op de website van het project de directe links naar de animaties. Wanneer u de animaties wilt delen via uw website of social media, dan kunt u de URL's opnemen op uw webpagina, Facebook-bericht of in een Twitter-bericht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding, de website Blankenburgverbinding of neem contact op via het gratis telefoonnummer 0800-8002.