Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden november

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in november

Omlegging A9 Badhoevedorp werkzaamheden november Het laatste gedeelte van de onderdoorgang Sloterweg. Inmiddels is het water verdwenen en worden de vloer en wanden gebouwd.

Viaduct over de Hoofdvaart

Op donderdag 26 en vrijdag 27 november worden de eerste liggers voor het nieuwe viaduct over de Hoofdvaart aangebracht, boven de Hoofdweg Westzijde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hijsmaterieel dat is opgesteld op het toekomstige wegdek van de nieuwe A9.

Om de liggers veilig op hun plek te kunnen hijsen, wordt het verkeer op de Hoofdweg Westzijde bij elke plaatsing ongeveer vijf minuten stopgezet door verkeersregelaars. De overige liggers van dit viaduct bij Lijnden worden in 2016 op hun plek gehesen.

Aansluiting Badhoevedorp

In oktober is het laatste gedeelte van de bouwkuip voor de onderdoorgang Schipholweg uitgegraven. Inmiddels is er gestart met de bouw van de vloeren en wanden van dit gedeelte van de onderdoorgang. In de week van 23-27 november worden de liggers geplaatst op het toekomstige viaduct van de

Amsterdamsebaan (over de nieuwe A9 en Schipholweg).

Sloterwegviaduct

Het Sloterwegviaduct wordt in november voorzien van onder meer schampkanten, dat zijn randen die de rijbaan scheidt van de brugconstructie. Ook worden er voegovergangen in het wegdek aangebracht. Deze voegen vangen de gevolgen van werking op, zoals het krimpen of uitzetten van brugdelen.

Van 23 tot en met 27 november is de Sloterweg ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten. Nood- en hulpdiensten, voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Overig verkeer wordt omgeleid via gele bebording. Meer informatie over de afsluiting vindt u in dit

artikel.

Viaduct A9 over A4 en Schiphol-spoorlijn

In november wordt het landhoofd van het toekomstige viaduct van de A9 over de A4 en Schiphol-spoorlijn gebouwd. Dit landhoofd wordt gebouwd aan de kant van bedrijventerrein Schuilhoeve. Het landhoofd aan de overkant van de A4 is net als de drie middensteunpunten van dit viaduct al gereed.

HOV-viaduct

In november is de aannemer bezig met de afbouw van het nieuwe HOV-viaduct over de A9. Dat betekent onder meer het aanbrengen van voegovergangen en het plaatsen van vangrail.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over afsluitingen op vanAnaarBeter. Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp of neem contact op via het gratis telefoonnummer 0800-8002.