UPDATE: Nederland-Duitsland in Hannover afgelast

UPDATE: de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland in Hannover is afgelast vanwege terreurdreiging. De reportage hierboven werd enkele uren voor dat nieuws uitgezonden, toen dat nog niet bekend was. De tekst hieronder is de oorspronkelijke tekst.

De oefenwedstrijd vanavond tussen Duitsland en Nederland gaat toch door. Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, ligt er een bijzondere lading op de wedstrijd. Ook is er besloten dat er verscherpte maatregelen worden genomen om de veiligheid te garanderen.

Vanavond klinkt het Franse volkslied voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen de voetbalteams van Nederland en Duitsland. Afgelopen weekend was nog niet bekend of de wedstrijd wel door zal gaan, vanwege de aanslagen in Parijs, waar het Duitse team op dat moment speelde. De Nederlandse en Duitse voetbalbonden besloten: het gaat door. Om de vrijheid te vieren en medeleven te tonen, aldus de Duitse bondscoach Joachim Loew.

De Duitsers speelden een oefenwedstrijd tegen Frankrijk in het Stade de France. Noodgedwongen moesten de spelers de nacht doorbrengen in het stadion.

Vanavond zal Bondskanselier Angela Merkel bij de wedstrijd aanwezig zijn. Daarnaast zal de Nederlandse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers er zijn. Premier Rutte is voor een handelsmissie in Zuid-Afrika.

EenVandaag is in Hannover voor een gesprek met KNVB-voorzitter Bert van Oostveen.

We praten met in Radio EenVandaag met verslaggever Ferry Stoop en sporthistoricus Jurryt van de Vooren over de beladen wedstrijden van vanavond en die uit de geschiedenis.