Maak je tuin waterklaar


We krijgen vaker te maken met hevige neerslag. Dit zorgt voor extra wateroverlast.

Maak je tuin waterklaar

Percelen die weken lang blank staan omdat het dagenlang blijft regenen. Borrelende toiletten, straten die blank staan, ondergelopen kelders, milieuvervuiling, vuil rioolwater in sloten en onnodige zuivering van schoon water; het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen.

Langdurige droogte

Daarnaast kennen we periodes van langdurige droogte met als gevolg verdorde tuinen en akkers.. Omdat het grondwater de komende jaren verder zal dalen, helpt het om na te denken over oplossingen. Wateroverlast en watertekort kun je vaak met eenvoudige middelen oplossen. Maak je tuin Waterklaar!

Gemeente Mook en Middelaar

Naar aanleiding van de wateroverlast in de gemeente Mook en hebben wij al aandacht geschonken aan maatregelen die dit kunnen terugdringen. Maatregelen die de gemeente treft, maar ook maatregelen die u als bewoner kunt nemen. Eenvoudige ingrepen die heel efficient kunnen zijn.

Anders omgaan met regenwater

Gemeenten, samen met waterschappen, nemen allerlei maatregelen om wateroverlast in woonwijken te voorkomen. Maar alleen met hulp van de inwoners zelf, kan er echt een verschil gemaakt worden. Want ook al heb je zelf (nog) geen wateroverlast of last van droogte in je tuin, de afvoer van jouw
water heeft wel degelijk invloed op de wateroverlast bij anderen in je wijk. Vooral in de lagergelegen delen. Alleen door met z'n allen anders om te gaan met regenwater kunnen we problemen voorkomen en besparen op kosten.

Heel veel tips op www.waterklaar.nl

Het project "Waterklaar" is een initiatief van Waterpanel Noord om samen met de inwoners, nu en in de toekomst, wateroverlast te voorkomen, problemen van verdroging te verminderen en de waterkwaliteit te verbeteren. De aandacht ligt bij Waterklaar nadrukkelijk op de noodzaak van samenwerking
tussen overheden en inwoners. Meer informatie is te vinden op www.waterklaar.nl en via twitter @WaterpanelNoord.

Andere interessante websites:

* de website van de Stichting Rioned, www.rioolinfo.nl
* de website www.operatiesteenbreek.nl, voor informatie over de negatieve gevolgen van deverstening en wat je eraan kan doen.