Burgemeestersontbijt 2015 (17-11-2015)


RSS

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. Zij schenken voor het 13^e jaar op rij een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Door het hele land ontbijten ruim 500.000 kinderen op 2600 basisscholen.

Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het
Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School. Dit is een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Samen aan het ontbijt

Woensdag 11 november ontving burgemeester Strous CBS De Vlinder uit Maasbracht. 39 Kinderen uit groep 1 t/m groep 8 en 5 begeleiders ontbeten samen met de burgemeester en wethouder Smeets-Palmen in het gemeentehuis van Maasgouw. De school zorgde voor een gezond ontbijt en de gemeente voor een
mooi gedekte tafel.

Gedurende het ontbijt was er ook tijd voor vragen aan de burgemeester en wethouder. De kinderen wilden niet alleen weten hoe je burgemeester wordt maar ook hoe geld wordt gemaakt, hoe beslissingen worden genomen en welke hobby's de burgemeester en de wethouder hebben.

Volgend jaar

Burgemeester Strous en wethouder Smeets-Palmen kijken met plezier terug op het schoolontbijt van dit jaar. De agenda's worden alvast geblokt voor de ontmoeting met een andere school in 2016.