Limburgse Startersdag in Roermond


Limburgse Startersdag in Roermond

Op zaterdag 21 november 2015 (van 10.00-15.00 uur) organiseert het Starterscentrum Limburg samen met de gemeente Roermond, andere Midden-Limburgse gemeenten en partners de Startersdag Limburg in Congrescentrum het Forum in Roermond. Op de Startersdag Limburg is iedereen welkom die plannen
heeft om een eigen bedrijf te starten of onlangs is gestart.

"De organisatie van de Limburgse Startersdag in Roermond past goed bij de ambities van de gemeente Roermond", zegt wethouder Angely Waajen van Economisch Zaken.
"De gemeente wil als centrum- en regiegemeente het starters- en ondernemersklimaat versterken, met als doel banen en werkgelegenheid behouden en creeren. Dat doen wij enerzijds door de start- en slagingskans van de startende ondernemer te vergroten en anderzijds door het risico op uitval van
jong gestarte bedrijven te verkleinen."
Jaarlijks starten in Roermond tussen de 300 en 400 mensen een eigen zaak. Een evenement als de startersdag betekent alle informatie voor de startende ondernemer op een plaats.

Programma `ondersteuning startende ondernemers'

Om de gemeentelijke ambities verder waar te maken heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten voor de komende twee jaar middelen beschikbaar te stellen voor het programma `ondersteuning startende ondernemers'.
Dit programma voert de gemeente uit samen met de voor de startende ondernemer belangrijke partners zoals het Starterscentrum Limburg, de Kamer van Koophandel, het OndernemersKlankBord, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf en het UWV. Het programma bestaat uit een voucherregeling,
waarmee starters gebruik kunnen maken van diverse ondersteunende diensten (zoals coaching, advies, bedrijfsdoorlichting), een digitaal platform, informatieve themabijeenkomsten en evenementen voor starters.

Antwoord op startersvragen en informatiemarkt

De Startersdag Limburg op 21 november aanstaande is een mooi en gratis evenement voor starters uit Roermond en omgeving. Of je nu wilt starten of onlangs gestart bent als dienstverlener, zzp'er of freelancer, met een webshop of een winkel, als ambachtsbedrijf of door middel van
bedrijfsovername, naast een baan in loondienst of als techno-starter. Startersvragen zijn heel divers. Op de informatiemarkt zijn regionale organisaties en bedrijven aanwezig die klaar staan om al die startersvragen te beantwoorden.
Ook worden er workshops verzorgd over ondernemerschap, financien, ondernemingsplan, belastingen, acquisitie, sociale media en marketing.

Ben jij ook onlangs gestart of heb je plannen om je eigen bedrijf te starten en wil je succesvol zijn, kom dan naar de Startersdag Limburg!

Aanmelden kan op www.startersdaglimburg.nl.

Wethouder Angely Waajen opent om 10.00 uur de startersdag.