Meer natuur en recreatie in Schieveen


Meer natuur en recreatie in Schieveen

Meer natuur en recreatie in Schieveen

De polder Schieveen ten noorden van Rotterdam The Hague Airport is een van de groengebieden rondom Rotterdam. Het is voor inwoners een plek om even bij te komen van de hectiek van de stad.

De gemeente Rotterdam investeert samen met bewoners, lokale agrariers, Vereniging Natuurmonumenten en Delfland in het ontwikkelen van natuur en recreatie op deze plek. Onderdeel van de plannen is het verbeteren van het watersysteem en stimuleren van de weidevogels.

Vernatten

Delfland levert een bijdrage aan het creeren van goede leefomstandigheden voor weidevogels door het gebied tijdelijk te vernatten. Het waterpeil wordt in het voorjaar aan het begin van het broedseizoen verhoogd. `Delfland staat positief tegenover deze aanpassing van het peilbeheer', zegt
hoogheemraad Hans Middendorp. `Het draagt bij aan onze ambitie om waar mogelijk weidevogels meer kansen te geven en bodemdaling tegen te gaan. Het vraagt om maatwerk dat onder voorwaarden en met goede afspraken zoals nu tussen gemeente en Delfland mogelijk is'.

Meer groen

Het ontwikkelen van natuur en recreatie gaat hand in hand met het maken van ruimte voor water. Sloten worden verbreed en natuurvriendelijk ingericht. Zo ontstaat meer groen in het water en maakt de gemeente tegelijkertijd werk van de waterkwaliteit. Aan het voorkomen van wateroverlast werkt
Delfland mee door in 2016 de poldergemalen te renoveren. Met meer pompcapaciteit kan regenwater sneller worden afgevoerd.

Polderpad

De plannen voor de polder Schieveen maken onderdeel uit van een totaalplan voor meer groen en een recreatiegebied aan de Rotterdamse Noordrand. Zo wordt onder meer gewerkt aan de aanleg van het Polderpad, een fiets- en wandelroute. Meer informatie over de plannen van de gemeente Rotterdam voor
de Noordrand en specifiek over de ontwikkelingen in polder Schieveen kunt u vinden op www.vanrottetotschie.nl of www.polderpad.nl .