De politie Amsterdam vraagt uw aandacht voor het volgende


De politie Amsterdam vraagt uw aandacht voor het volgende

Laatste update:
16-11-2015 | 17:31

Amsterdam - In Opsporing Verzocht zal vanavond uitgebreid aandacht besteed worden aan twee grote Amsterdamse onderzoeken.

Allereerst is daar het dodelijk schietincident, waarbij de 37-jarige voormalige advocaat Haydar Zengin op donderdag 15 oktober 2015 om het leven komt. Zengin wordt door zijn collega rond 15.10 uur aangetroffen in een kantoor aan de Derkinderenstraat in Amsterdam West en is door meerdere kogels
geraakt. Hij overlijdt even later. De politie zoekt getuigen aan de hand van een reconstructie van Haydars laatste uren. Op woensdag 11 november vindt rond kwart voor vijf in hetzelfde kantoor opnieuw een schietincident plaats. Ditmaal overleeft het slachtoffer de aanslag.

Op woensdagavond 14 oktober vindt in Amsterdam Oost, bij het Shell tankstation aan de IJburglaan, een gewapende overval plaats op een autohandelaar en eigenaar van de unieke Audi RS6 DTM. Terwijl de eigenaar met een cameraploeg filmopnames maakt van de auto stopt er een gestolen zwarte VW
Transporter, waar na een paar minuten twee gewapende mannen uitkomen. Ze schieten en eisen de auto op. De ontvreemde auto wordt regelrecht naar een parkeergarage in Amsterdam Nieuw-West gereden en daar een paar uur later in brand gestoken. Er zijn bewakingsbeelden.

Indien u informatie heeft over een van deze zaken wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Het Team Nationale Inlichtingen is bereikbaar via 079-3458999.