Mantelzorgers in het zonnetje gezet(17-11-2015)


RSS

Mantelzorgers zorgen langdurig voor iemand uit hun omgeving. De rol die zij voor hun naaste(n) vervullen is erg belangrijk en waardevol. Als blijk van waardering is voor mantelzorgers op 8 november, tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, een verwendag georganiseerd.

Activiteiten

In Kasteelhoeve de Grote Hegge in Thorn konden mantelzorgers aansluiten bij diverse activiteiten. Zo konden zij deelnemen aan een historische wandeling door Thorn, een whiskeyproeverij, een workshop haken, een workshop koken en aan welness activiteiten. Ook waren Wmo-adviseurs Carl Lahaije en
Bjoern Maessen aanwezig om uitleg te geven over mantelzorg, de mantelzorgwaardering, mantelzorgsalons en andere vragen die mantelzorgers hebben. Mantelzorgers konden onderling ook ervaringen uitwisselen. Deze verwendag was niet mogelijk geweest zonder de inzet van maatschappelijke stagiaires
van het Connect College (Echt) en SG Sint Ursula (Horn), clienten van PSW Maasbracht en de lokale ondernemers die hun diensten hebben aangeboden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over mantelzorg neem dan contact op met de Wmo-adviseurs via (0475) 85 2500 (elke dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur) of per e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.gemeentemaasgouw.nl/mantelzorg.