Gezocht: ouders of jongeren voor interview over jeugdhulp


Geplaatst: 17-11-2015

Op 14 januari 2016 organiseren we met de 9 gemeenten in West-Brabant West de bijeenkomst Leren van verhalen over jeugdhulp. Voor deze bijeenkomst zijn nu op zoek naar 4 ouders of jongeren die ons hun ervaringen met jeugdhulp willen vertellen. Bij de werving van deze mensen kunnen we jouw hulp
goed gebruiken.

Video-interviews met ouders of jongeren

We willen aan de hand van thema's met 4 ouders of jongeren een interview op video opnemen dat tijdens de bijeenkomst wordt getoond. Tijdens de bijeenkomst zullen zo'n 200 mensen aanwezig zijn: ouders, jongeren, bestuurders, beleidsmedewerkers en jeugdhulpverleners.

Als iemand hieraan wil meewerken, betekent dit dat hij of zij op camera wordt geinterviewd, thuis of op een andere plek. Mogelijk zullen we diegene ook vragen of we de video ook online mogen delen, maar daarvoor zullen we altijd eerst toestemming vragen.

Dus ken jij een ouder of jongere die een verhaal heeft binnen een van de vier onderstaande thema's? Laat het ons weten!

* Eigen kracht eerst;
* Regie bij het gezin;
* Geen kind buitenspel: kinderen groeien veilig op;
* Loslaten... zonder het zicht te verliezen.

Help ons met werven

We organiseren de bijeenkomst met 9 gemeenten, dus we hebben (iets minder dan) 1 ouder of jongere per gemeente nodig die hieraan wil deelnemen. Heb je iemand die wil deelnemen of wil je meer weten? Neem dan voor 20 november contact op met Mariette Monsieurs van de gemeente Roosendaal via tel.
0165 57 9728 of m.monsieurs@roosendaal.nl

Over de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over de verhalen van ouders en jongeren. Zijn ze herkenbaar? Wat is je eigen ervaring hiermee? En vooral: hoe kunnen we met deze ervaringen de jeugdhulp verbeteren? In een ongedwongen sfeer gaan we hierover in gesprek met alle aanwezigen.