Meer zorg, voor minder geld


13-11-2015: Heeft u een laag inkomen? Dan betaalt de gemeente Oldebroek mee aan uw zorgverzekering.

U heeft recht op een korting op de basisverzekering als u een inkomen heeft tot 120% van de geldende bijstandsnorm of een uitkering krijgt. De gemeente Oldebroek heeft hiervoor een contract afgesloten met twee zorgverzekeraars, met Menzis en Zilveren Kruis.

Wist u dat?

U recht heeft op een korting op de basisverzekering van 6% en op de aanvullende zorgverzekering van 9 % bij Menzis als u een inkomen heeft tot 120% van de geldende bijstandsnorm of een uitkering krijgt. Bij Zilveren Kruis geldt een korting van 3% op de basisverzekering. Op de aanvullende
verzekering wordt geen korting gegeven, dat zijn meteen de netto premies. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk.

Wat doet de gemeente voor chronisch zieken en gehandicapten?

Als u vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft, betaalt de gemeente bijvoorbeeld op het meest uitgebreide pakket van Menzis ook uw wettelijk eigen risico.

Daarnaast is er voor de chronisch zieken en gehandicapten die geen zorgverzekering hebben afgesloten of willen afsluiten bij Menzis de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een tegemoetkoming ziektekosten van EUR 300,- via de bijzondere bijstand. Om hiervoor in aanmerking te kunnen
komen moet u behoren tot de doelgroep die een uitkering ontvangt of een inkomen heeft tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm en niet meer vermogen hebben dan de wettelijk geldende norm.

Wanneer kan ik overstappen?

U kunt nu nog niet overstappen, dit kan alleen aan het eind van het jaar. Half november zijn de premies, vergoedingen en voorwaarden en kortingen die voor 2016 gelden, bekend. Voor een overzicht hiervan kunt u www.gezondverzekerd.nl raadplegen. Deze website is vanaf 23 november beschikbaar.
Daar kiest u uw pakket en daarna gaat de rest vanzelf. Uw huidige verzekering wordt opgezegd en u bent per 1 januari 2016 verzekerd via Menzis of Zilveren Kruis.

Vragen?

Heeft u een vraag over een vergoeding of over de pakketkeuze neem dan contact op met:

1. Menzis Klantenservice, telefoonnummer 0882224040
2. Zilveren Kruis Achmea Klantenservice telefoonnummer 071 751 00 33.

Heeft u vragen over de financiele tegemoetkoming ziektekosten voor chronisch zieken en gehandicapten van EUR 300,- neem dan contact op met de gemeente Oldebroek op het algemene nummer 14 0525.