De week van Joep van Erp


Gepubliceerd op: 17 november 2015
Elke week vertelt een raadslid iets over zijn/haar werk als raadslid. Deze week vertelt SP-raadslid Joep van Erp erover.
Bord Kronenburg

Platform Vluchtelingen Welkom Kronenburg

Het platform begint nu vorm te krijgen. De initiatiefnemers "Het Syrische Comite" , bewonersgroep Buitenveldert en SP-Amstelveen organiseren op 19 november een culturele avond over Syrie. Het platform vertelt iets over wat we als inwoners van Amstelveen kunnen doen nu Amstelveen plannen heeft
om het kantoorpand in Kronenburg in gebruik te nemen als noodopvang. De avond vergt nogal wat organisatie. Ik spreek af met Hans af op dinsdagavond in Abina. We nemen de avond door en maken afspraken.

Gevolgen aanbesteding Hulp bij het huishouden

Zondagmiddag en maandagavond met de fractie de gevolgen besproken van de aanbesteding Hulp bij het huishouden. Het ziet er volgens de SP minder rooskleurig uit dan het college doet geloven. De garantie voor zorg als voor werk is flinterdun nu we de tender doornemen. We besluiten tot het
stellen van vragen en doen een agendaverzoek voor de commissie B&S. We leggen contacten met clienten en de hulpen. Wordt vervolgd!

Raadsvergadering

De raadsvergadering van woensdag laat duidelijk zien wat er gaande is. Miljoenen euro's worden weggehaald uit het sociale domein om hiermee vervolgens de A9 te verbreden, Amstelveenlijn om te bouwen of HWC te bouwen. SP steunt deze actie niet! Helaas staat de SP alleen en als enige stemmen we
tegen de begroting!

Heropening voedselbank

Vrijdag aanwezig bij de heropening van de voedselbank. Grea Twint en haar vrijwilligers hebben de zaken goed op orde. Ik schaam me dat ik niet meer tijd steek in de voedselbank.
Alweer 80 gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank. Dat gaan er zeker niet minder worden de komende tijd.
In keuken

Aanslag Parijs, de inkzwarte zaterdag

Ik onderga het nieuws, ben me bewust dat we nu zeker door moeten met het platform Vluchtelingen Welkom Kronenburg. Geef iedereen van goede wil een podium. Tegen de terreur zoals in Parijs en tegen het rechtse extremisme. Ik bel het platform. Hans denkt er hetzelfde over. Gewoon doorgaan.
Vervolgens nog wat mensen geronseld om donderdagavond tot een succes te maken!

Staken

Staken
Vrijdag en maandag staakt de FNV-metaalsector. Strijden voor fatsoenlijk loon, minder flexwerk en afschaffen van het jeugdloon. Ons bedrijf doet mee aan de staking. Met 25 man sterk sluiten we maandag aan bij de rest van de metaalwerkers. Een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan
de slachtoffers van de laffe terreuraanslag in Parijs. Daarna een even indrukwekkend kabaal op het feestje van de FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) in Utrecht.

Op de terugweg bedenk ik me: Amstelveen jeugdloonvrij!

Dat ga ik met mijn fractie bespreken..............
J. van Erp
Joep van Erp
Raadslid SP
j.van.erp.@amstelveen.nl

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl