Hulpwijzernieuws week 44


Hulpwijzernieuws week 44

logo CAKNieuw op de website: Eigen bijdrage Wmo

logo HulpwijzerInformatie over veranderingen in zorg, jeugdhulp en participatie

- formulieren om uw hulpvraag te melden

- de site Regelhulp van de Rijksoverheid

- bel mij terug formulier

Op de homepage van de gemeente Onderbanken vindt u deze foto met de tekst Hulpwijzer: Zorg, Jeugdhulp en Werk vanaf 2015. Na aanklikken, komt u op een site met informatie over de veranderingen in de Wmo, Jeugdwet/jeugdhulp en Participatiewet.
Op deze site vindt u ook de formulieren om uw hulpvraag (Meldingsformulier) te melden en/of zelf een Ondersteuningsplan (1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur) te schrijven. De formulieren zijn te vinden onder de knop `Sociaal Team Onderbanken' en de tekst: Hoe maakt u uw hulpvraag kenbaar bij de
gemeente?

Eigen bijdrage Wmo

logo CAKAls u gebruik maakt van zorg, ondersteuning of een voorziening vanuit de Wmo, dan betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Het CAK berekent en int deze eigen bijdrage. Het CAK doet dit aan de hand van gegevens die de gemeente en de zorgaanbieder aanleveren. In sommige gevallen zijn deze
gegevens laat aan het CAK aangeleverd. Hierdoor kunt u in de komende periode een vertraagde factuur van het CAK ontvangen met eigen bijdragen voor meerdere perioden. Houd er rekening mee dat deze factuur hierdoor eenmalig hoger is.

Rekenmodule CAK

Maakt u gebruik van de Wmo en heeft u nog geen factuur van het CAK ontvangen? Dan is het verstandig om hiervoor een bedrag te reserveren. U kunt een inschatting van de hoogte van de eigen bijdrage maken door middel van de rekenmodule op de website van het CAK:
www.hetcak.nl/portalserver/portals/cak-portal/pages/k1-2-5-4-rekenprogramma-zorg-thuis >>.

Betalingsregeling eigen bijdrage

Als u de eenmalig hogere factuur niet in een keer kunt betalen, kunt u een betalingsregeling treffen met het CAK. U kunt contact opnemen met het CAK (0800 1925) na ontvangst van de factuur.