Poging tot diefstal


Poging tot diefstal

Laatste update:
17-11-2015 | 11:18

Maarsbergen - Maandagochtend 16 november is een 30-jarige man uit Asch (De Betuwe) aangehouden voor poging tot diefstal uit een auto aan de Engweg in Maarsbergen.

Rond 9.50 uur kwam een melding van een verdachte situatie. De melder zag een man gehurkt bij een auto zitten en aan een kenteken rommelen. De getuige gaf het kenteken door aan de politie.

Achtervolging

De verdachte reed weg in de richting van Leersum op de provinciale weg N226. Agenten zagen de auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder besloot door te rijden. Agenten zetten de achtervolging in door Maarsbergen en Woudenberg. Op de Woudenbergseweg kan de bestuurder
gestopt worden. Hij werd aangehouden en agenten doorzochten de auto. Ze vonden onder anderen inbrekerswerktuigen. Het voertuig is in beslag genomen en afgesleept voor onderzoek.

Verhoor en onderzoek

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij fouillering vonden agenten een portemonnee. Deze bleek gestolen te zijn uit een auto die geparkeerd stond op de Carpoolplaats in Maarsbergen. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak.