Informatiebijeenkomsten over watersysteem West-Zeeuws-Vlaanderen


Op maandag 23 en dinsdag 24 november organiseert waterschap Scheldestromen informatiebijeenkomsten over het watersysteem in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Het waterschap onderzoekt voor de Planvorming Wateropgave het watersysteem ten westen van De Braakman. Betrokkenen uit de streek worden gevraagd mee te denken en aan te geven welke knelpunten zij in het watersysteem ervaren.



Informatiebijeenkomsten

Dezelfde informatiebijeenkomst wordt twee keer gehouden:

* Op maandag 23 november a.s., om 19.30 uur in het Ledeltheater, Ledelplein 17 in Oostburg.
* Op dinsdag 24 november a.s., om 19.30 uur in het Mauritshof, Mauritsweg 5 in IJzendijke.



Modelberekeningen

Om na te gaan of het watersysteem onder normale en extreme situaties goed functioneert en opgewassen is tegen de gevolgen van de klimaatveranderingen, heeft het waterschap de huidige situatie onderzocht en geanalyseerd.



In de analyse is zo goed mogelijk rekening gehouden met de verschillende belangen van landbouw, natuur, recreatie, bedrijfsleven en inwoners van een gebied. De resultaten worden tijdens de bijeenkomst gepresenteerd en met belanghebbenden besproken. De inbreng van aanwezigen wordt gebruikt om
de situatie van het gebied zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Samen met deze informatie onderzoekt het waterschap welke maatregelen passend zijn. Dit maatregelenpakket wordt in een volgende informatiebijeenkomst toegelicht en uiteindelijk uitgewerkt tot een watergebiedsplan.