Oude gemeentehuis Oostvoorne opent de deuren vanaf 1 december


Op donderdagmiddag 19 november om 17.00 uur overhandigt wethouder Van der Meij de sleutel aan de heer Van der Blom van de stichting `Het Oude Gemeentehuis'.

Het college van Westvoorne heeft onlangs ingestemd met de huurovereenkomst en het businessplan van de Stichting voor het gebruik van het oude gemeentehuis in Oostvoorne. Hiermee is het burgerinitiatieftraject succesvol afgerond. Op 1 december is de officiele opening van het gemeentehuis.

Het oude gemeentehuis krijgt een multifunctioneel gebruik. Zo wordt de trouwfunctie behouden en later uitgebreid met een receptieruimte. Op de begane grond komt ruimte voor kleine winkeltjes van lokale ambachtslieden en kunstenaars, een podium dat voor vele doeleinden gehuurd kan worden en een
koffiebar met terras.

Het oude gemeentehuis in Oostvoorne staat sinds de eerste helft van 2015 leeg. Om langdurige leegstand te voorkomen, heeft het college in september 2014 besloten ruimte te bieden aan geinteresseerde partijen om met maatschappelijke en commerciele initiatieven te komen voor het gebruik van het
pand. Van de twee initiatieven die zijn ingediend, heeft het college en de gemeenteraad gekozen voor het plan van de stichting `Het Oude Gemeentehuis'.