Expositie Ontwerpwedstrijd Vogelkijkhut Marumerlage


Van dinsdag 24 november tot en met vrijdag 27 november zal in het gemeentehuis van Marum een bijzondere expositie te zien zijn. De vogels hebben de Marumerlage weten te vinden en de schapen doen zich te goed aan het gras, verder lijkt het er stil. Maar schijn bedriegt.

Marumerlage

De afgelopen maanden zijn verschillende werkgroepen bezig geweest met de invulling van het gebied. Bewoners zijn gevraagd een advies te geven over het recreatief gebruik en de historie van het gebied. Ook wordt er gekeken wat er allemaal mogelijk is m.b.t. het onderwijs. Een groep studenten
uit Leeuwarden heeft zich gebogen over het beheer. Maar de leukste opdracht ging naar de RSG de Borgen, de Lindenborg, in Leek.

Opdracht de Lindenborg Leek

Leerlingen van de brugklassen HAVO / VWO kregen de opdracht een ontwerp te maken voor een vogelkijkhut. Na een bezoek aan het gebied zijn ze in groepen aan de slag gegaan met een ontwerp. Het resultaat hiervan is straks te zien. Voor deze bijzondere tentoonstelling zijn ruim dertig maquettes
gemaakt. Donderdag 26 november komen de leerlingen en hun ouders naar het gemeentehuis, waar ze worden ontvangen door wethouder Vos van de gemeente Marum.

Expositie vogelkijkhutten

U kunt deze week, vanaf 24 november tot en met vrijdag 27 november, komen kijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Marum en donderdag 26 november vanaf 16.00 uur naar de expositie van vogelkijkhutten.