Rijbaan Oudeweg medio februari weer in twee richtingen open


* 17 november 2015

De werkzaamheden aan de Oudeweg in Haarlem zijn alweer de twaalfde week ingegaan. De afgelopen weken is aan de zuidzijde, daar waar mogelijk, het nieuwe wegprofiel aangebracht. Door de vele kabels en leidingen en wortelgroei is er vertraging opgelopen in de werkzaamheden. Aannemer Heijmans
doet er alles aan de achterstand in te lopen. Naar verwachting kan de vernieuwde rijbaan medio februari weer in twee richtingen open. Begin april zijn de werkzaamheden volgens de huidige planning afgerond.

Voortgang werkzaamheden

De ondergrond naast en onder de Oudeweg ligt helemaal vol met kabels en leidingen. Er was aanleiding voor Liander om een gasleiding te vervangen die onder de Oudeweg ligt. Deze situatie is ongewenst en kan nu door een nieuw trace naast de Oudeweg worden gelegd. Deze maatregel heeft meer
consequenties dan vooraf aangenomen. Dit vanwege de vele andere kabels en de wortelgroei van de aanwezige bomen. Omdat hiervoor eerst een oplossing gevonden moest worden, heeft dit voor meerdere weken vertraging gezorgd.

Planning

De nutsbedrijven (verantwoordelijk voor de kabels en leidingen) hebben afgelopen week de werkzaamheden aan de zuidzijde afgerond. Deze week zet Heijmans de werkzaamheden aan de nieuwe rijbaan voort. Om de achterstand in te halen zet Heijmans meerdere ploegen in om de werkzaamheden aan de
zuidzijde voor het einde van dit jaar af te ronden.

In het nieuwe jaar starten de werkzaamheden aan de noordzijde van de Oudeweg. Ook hier moeten de nutsbedrijven dan eerst de kabels en leidingen omleggen voordat Heijmans de werkzaamheden aan de weg kan uitvoeren. Naar verwachting duren de werkzaamheden aan de rijbaan tot medio februari. Dan
kan de vernieuwde rijbaan weer in twee richtingen open. Begin april zijn naar verwachting alle werkzaamheden afgerond.

Bereikbaarheid en doorstroming

Het eenrichtingverkeer zoals dat nu is ingesteld blijft gehandhaafd totdat alle werkzaamheden gereed zijn. De doorstroming rondom de Oudeweg blijft onder de aandacht. Er wordt door Heijmans gemonitord of er eventuele optimalisatie mogelijk is.

Waar vind u meer informatie?

* Meer informatie over de werkzaamheden aan de Oudeweg kunt u vinden op: www.heijmans.nl/nl/projecten/oudeweg-haarlem/ en www.haarlem.nl/oudeweg.
* U kunt zich ook opgeven voor de digitale nieuwsbrief. Dit kan door een e-mail te sturen naar: oudeweg@heijmans.nl met als onderwerp: 'nieuwsbrief'.

Waar kunt terecht met vragen of klachten?

Mocht u naar aanleiding van de uitvoering van de werkzaamheden nog vragen hebben of een klacht willen uiten, dan kunt u altijd contact met Heijmans opnemen via tel. 073 543 53 53 of oudeweg@heijmans.nl.