Waar zou u meer bomen willen?(17-11-2015)


Onlangs heeft gemeente Korendijk zich aangemeld voor het project "Boom in je buurt!", een landelijke actie waarbij bewoners zelf locaties kunnen aandragen voor het planten van nieuwe bomen. Tijdens de Boomfeestdag 2016 zullen scholen in de buurt de bomen ook daadwerkelijk planten op de
geschikt gevonden locaties.

Meer groen in de wijk staat niet alleen mooi, het heeft ook een positief effect op de omgeving: Bomen brengen verkoeling, leggen fijnstof vast en mensen voelen zich er zelfs gezonder door.

Daarnaast zorgen bomen voor rust in het stadslandschap en helpt meer groen bij de waterafvoer. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar locaties die wel een boom kunnen gebruiken!

En wie kunnen we daar beter voor vragen dan onze eigen inwoners? Met de Atlas Natuurlijk Kapitaal (ANK) vergelijkt u zelf welke voordelen bomen in uw wijk kunnen opleveren.

De ANK is een verzameling kaarten van alle waarden die de natuur in Nederland ons biedt - ons natuurlijk kapitaal dus. Zo vindt u op de ANK informatie over fijnstof, waterberging, verkoeling en bestuiving.

Heeft u een goede locatie voor een boom in gedachten? Prik hem dan op de speciale projectkaart via http://nudge.nl/bomen. Hier vindt u ook meer informatie over "Boom in je buurt!" en de criteria waar een boomlocatie aan moet voldoen.