Cao Royal Bank of Scotland 2016-2018


Cao Royal Bank of Scotland 2016-2018

Geplaatst op 17 november 2015

De Unie en de andere vakbonden hebben resultaat bereikt over nieuwe cao-afspraken. Over veel onderwerpen waren we het snel eens omdat er geen behoefte was om de cao op die punten aan te passen. Over de structurele loonsverhoging hebben we wel lang gesproken. RBS heeft aangegeven dat dit hun
finale bod is. Hieronder lees je het resultaat, en kun je je stem hierover uitbrengen voor 1 december.

Looptijd en voor wie

De looptijd is van 1-1-2016 tot en met 31-12-2017. Als de wind down langer duurt, dan blijft de deze cao van kracht.

Salaris(banden)

RBS heeft aangeboden dat alle salarissen (en salarisbanden) per 1-1-2016 structureel worden verhoogd met 1% en per 1-1-2017 met 0.75 %. Daarnaast krijgt iedereen in 2016 zowel als in 2017 eenmalig een extra vrije dag, ongeacht hoe lang je in dat jaar nog in dienst bent bij RBS. Een vrije dag
is ongeveer 0.4% van je jaarloon waard.

Stijging binnen salarisband op grond van beoordeling (de matrix)

Net als in de voorgaande jaren wordt er per jaar 1.5% van de loonsom uitgetrokken voor de salarisverhoging voor iedereen die een 3 of hoger scoort en wiens relatief salaris positie onder de 100% ligt. De matrix van artikel 3.4 van de cao zal op basis hiervan worden ingevuld.

Pensioen

De huidige pensioenregeling voor de medewerkers blijft bestaan tot aan het eind van deze cao. De vakbonden zullen worden geinformeerd over de wijzigingen in of rond het pensioenfonds als er geen actieve deelnemers meer zijn.

Overige wijzigingen

Een aantal regelingen uit de huidige cao zijn aangepast aan of wettelijke veranderingen of de situatie van de wind down. Zo zullen de inspanningen van RBS om mensen met een arbeidsbeperking (bijvoorbeeld Wajongers) een werkplek te bieden en om stageplekken voor MBO-ers te creeren in de komende
twee jaar niet meer worden voortgezet. Ook de inspanningsverplichtingen voor het aannemen van oud-werknemers die herintreden op de arbeidsmarkt, verdwijnen.

Ook na dit cao traject zal de Unie op regelmatige basis overleg hebben met RBS, zodat we alle leden kunnen ondersteunen.

Beng je stem uit

Hier tref je alle afspraken aan die zodat je die kunt doornemen. Het woord is nu aan de leden. Zij hebben per e-mail bericht gehad om hun stem uit te brengen.:

Informatie

Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met Harma Pethke.

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Banken Algemeen
Geplaatst in: Actueel Nieuws