Burgemeester geeft reactie op aanslagen Parijs


Tijdens de extra raadsvergadering op 16 november jl. heeft burgemeester Poppe-de Looff kort stilgestaan bij de recente aanslagen in Parijs.

Hier leest u haar korte toespraak.


Toespraak burgemeester Poppe-de Looff

Geachte Raad, beste aanwezigen,

In de wereld maar ook in Europa leven we al langere tijd in onzekerheid, ook angst speelt hierbij een rol.

Elke aanslag lijkt die angst en onzekerheid te doen groeien, zeker na de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs.

Minister Asscher zei het vandaag heel treffend bij de Franse ambassade: "De aanslag van Parijs is ook een aanslag op ons!"

En zo voelt het ook. Parijs is zo dichtbij en wij voelen ons verbonden.

Wat daar is gebeurt, is niet te bevatten. Burgers, jonge mensen, in de bloei van hun leven, om het leven gebracht door een ideologie. Een aanslag op de vrijheid van ons allemaal. Dan komt het wel heel dichtbij.

Ik wil benadrukken dat ondanks al het verdriet, de boosheid en de machteloosheid het ons er niet van mag weerhouden om door te gaan met onze manier van leven. Zelfs een terreuraanslag van deze omvang mag en kan dit nooit van ons afnemen. Dat is een recht dat wij hebben verworven en vast moeten
houden.

Even als alle overheidsgebouwen in Nederland hebben wij het vlaggenprotocol gevolgd door de vlag halfstok te hangen als eerbetoon aan de slachtoffers.

Ik wil u nu vragen om te gaan staan en een minuut stilte in acht te nemen uit sympathie met alle slachtoffers van deze gruwelijke aanslag. We zijn in gedachten bij hun familie en vrienden.

Burgemeester Poppe-de Looff spreekt de raad toe