Lochem meet fietstevredenheid


foto van fietspad

Naast de auto is de fiets het meest gebruikte vervoermiddel. De gemeente wil graag weten hoe tevreden inwoners zijn over de fietsvoorzieningen en heeft aan de Fietsersbond gevraagd om dit te onderzoeken. Alle inwoners van Lochem kunnen meedoen met de Fietsmeter, een online onderzoek dat 18
november start.

De gemeente Lochem spreekt in de Nota Mobiliteit de ambitie uit om een aantrekkelijke fietsgemeente te zijn en wil het komende jaar de fietsvoorzieningen verbeteren. In de Fietsmeter vraagt de Fietsersbond onder andere of er genoeg fietsenstallingen zijn en of de inrichting van de wegen
fietsvriendelijk genoeg is. Inwoners kunnen ook antwoord geven op de vraag welke fietsvoorzieningen de gemeente zou moeten verbeteren.

Aanpak

De uitkomsten van het onderzoek zet de gemeente in om de kwaliteit van de fietsvoorzieningen het komend jaar aan te pakken. Te denken valt aan het verbeteren of repareren van fietsroutes, fietspaden, stallingen of onveilige situaties. De gemeenteraad heeft hier budget voor beschikbaar gesteld.

Fietsmeter

Iedereen die in de gemeente Lochem de fiets gebruikt kan de Fietsmeter invullen tussen 18 november en 2 december, via www.fietsmeter.nl. Het invullen kost vijf minuten. Onder de deelnemers verloot de Fietsersbond 5 cadeaubonnen van EUR 50. Zij krijgen per e-mail bericht.