Werkzaamheden begraafplaatsen Poederoijen en Nieuwaal


Laatste update: 17 november 2015.

Wij vernieuwen in de week van 23 november de paden op de begraafplaatsen in Poederoijen en Nieuwaal. In deze week herstellen we ook enkele graven op de begraafplaats in Poederoijen.

De werkzaamheden duren naar verwachting 2 dagen. Bij een eventuele begrafenis, bijzetting of slecht weer stellen we de werkzaamheden uit.

Nieuwe paden

Op beide begraafplaatsen komen nieuwe, goed beloopbare paden. De paden krijgen een asfaltlaag. Een bijkomend voordeel is dat bij de nieuwe paden geen onkruid gewied hoeft te worden. In Poederoijen wordt ook het hoofdpad met klinkers opnieuw bestraat.

Contact met rechthebbenden over onderhoud graven

Om er voor te zorgen dat alle individuele graven er netjes en waardig bij liggen, is het van belang te weten wie de rechthebbende is. Wij nemen daarom contact op met rechthebbenden of familieleden van de overledene als het nodig is om de grafdekking van een graf te herstellen of als de
grafrechten verlopen.

Herstel grafdekking Poederoijen

In de week van 23 november wordt de grafdekking van enkele graven hersteld. Van sommige graven herstellen wij de grafdekking, van andere graven doen de rechthebbenden of familieleden van de overledenen dat.

Herdenkingsmonument Poederoijen

Een aantal rechthebbenden of familieleden van graven waar de grafrechten van zijn verlopen, gaf de grafrechten terug aan ons. Van deze graven wordt de grafdekking (door ons of door familie van de overledenen) in de week van 23 november verwijderd. De overledenen in deze graven worden te zijner
tijd herbegraven in een verzamelgraf op dezelfde begraafplaats. Dit graf bevindt zich rechts achterin op de uitbreiding van de begraafplaats. Er komt een geasfalteerd pad naar dit graf. Familieleden of rechthebbenden van de overledenen konden kiezen voor een herinneringsplaatje op een
herdenkingsmonument op de begraafplaats. Dit monument wordt in het voorjaar van 2016 geplaatst. De plaats van het monument is nog niet bekend.