Crisisopvang vluchtelingen in De Veur


De druk op locaties voor vluchtelingenopvang is nog steeds erg hoog. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft nog elke dag moeite om onderdak te vinden voor de aanhoudende stroom van vluchtelingen. Om een bijdrage te leveren aan dit vraagstuk heeft het college sporthal De Veur aan
de Prismalaan aangewezen als tijdelijke crisisopvanglocatie. Deze locatie wordt nu voorbereid en ingericht om vanaf donderdag 19 november aan 150 vluchtelingen onderdak te bieden voor een periode van 3 tot maximaal 6 dagen.

Het college heeft dinsdag 17 november de mogelijke locaties beoordeeld op beschikbaarheid en geschiktheid. Op basis van de indeling, ligging en voorzieningen en de impact voor de gebruikers heeft het college besloten om sporthal De Veur aan te wijzen als locatie die hiervoor ingezet gaat
worden.

Informatiebijeenkomst

Woensdag 18 november worden directe omwonenden en gebruikers van De Veur tijdens een informatieavond geinformeerd.

De gebruikers en andere instellingen die gebruik maken van De Veur worden telefonisch op de hoogte gesteld. De gemeente probeert het ongemak voor de gebruikers zoveel mogelijk te beperken. Er wordt bijvoorbeeld naar alternatieve locaties gezocht voor gebruikers.

Vrijwilligers

Zoetermeerders die zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen dit doen bij het VIP voor vrijwilligers. Dat kan telefonisch of per e-mail: 079-346 6111 of info@vipvoorvrijwilligers.nl.

Actuele informatie

De meest actuele informatie over de crisisopvang van vluchtelingen is te vinden op www.zoetermeer.nl/vluchtelingen. Vanaf donderdag staat er een liveblog op deze website.