Prominent WikiLeaks kopstuk spreekt op Cyber Security

Nederland verwelkomt Sarah Harrison, WikiLeaks journaliste en expert rondom crisismanagement bij datalekken

Breda, 20 juli 2015 - Sarah Harrison, journaliste van WikiLeaks en expert rondom crisismanagement bij datalekken, spreekt op 17 november 2015 op het Cyber Security congres in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Harrison geldt binnen WikiLeaks als de expert op het gebied van de effecten op organisaties bij het lekken of ontvreemden van kritische bedrijfsinformatie. Vanuit een journalistiek oogpunt weet zij als geen ander het spanningsveld tussen journalistieke vrijheid en de bescherming van kritische bedrijfs- en staatsinformatie uit te lichten. Bezoekers van het congres krijgen een uniek inkijkje in de middelen die journalisten hebben om kritische informatie te onthullen en in wat zij kunnen doen om deze informatie te beschermen.

Harrison kreeg internationale bekendheid nadat zij 39 dagen samen met Edward Snowden op een vliegveld in Moskou had doorgebracht. Vervolgens bleef zij nog maanden bij hem in Rusland terwijl ze samen met het WikiLeaks team voorkwam dat Snowden werd vervolgd door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Daarnaast regelde zij een asielaanvraag voor hem in Rusland.

Harrison geniet ook bekendheid doordat zij binnen WikiLeaks veel heeft samengewerkt met informatie activisten om deze gevrijwaard te houden. Met haar kennis van bronbescherming, klokkenluidersbescherming en het recht op de vrijheid van informatie vervult zij een belangrijke rol binnen WikiLeaks.

Ondanks het feit dat Harrison een Britse ingezetene is, hebben advocaten haar geadviseerd om niet terug te keren naar huis, vanwege haar heldhaftige werk met Snowden en de extreem strenge antiterrorisme wetgeving in het Verenigd Koninkrijk.

Met haar kennis past Sarah perfect bij het thema dat dit jaar centraal staat op het Cyber Security congres: Hacking awareness: "Our crown jewels in danger". Het wordt voor vele organisaties, in zowel publieke als private sector, steeds duidelijker dat cyber security een belangrijk instrument is geworden om de eigen kroonjuwelen te beschermen. Of dit nu staatsgeheimen, intellectueel eigendom of creditcardgegevens van klanten betreft, organisaties zijn steeds meer doordrongen van het feit dat kritische informatie met de grootste zorg beschermd moet worden.

Tijdens dit congres doen bezoekers de nieuwste inzichten op rondom de wijze waarop hun kroonjuwelen (kunnen) worden ontvreemd en daarmee worden beschermd. Onderwerpen als data security, hacking door de jaren heen, security intelligence & monitoring, legal, security governance en crisismanagement passeren onder andere de revue.

Meer informatie en deelname aan het Cyber Security congres? Kijk op http://cyber-security.heliview.nl/

Over Heliview & Conferences & Training BV

Heliview Conferences & Training BV is organisator van congressen, trainingen, evenementen en vakbeurzen. Onze congressen hebben een prominente plaats verworven als ontmoetings- en netwerkdag voor managers en senior specialisten uit verschillende branches.

Al jaren zijn wij bij Heliview gespecialiseerd in informatieverschaffing en voorlichting over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de informatie- en communicatie technologie. Naast congressen en vakbeurzen organiseren wij ook kleinschalige (incompany) trainingen. Voor meer informatie: www.heliview.nl/conferences.

*EINDE PERSBERICHT*